Sijelo Ljubušaka u Oslu 09.11.2013., Norveška

 

Ljubuski panorama 2

 

 

 

 

 

 

Ovih dana su u toku pripreme za okupljanje – sijelo ljubusaka koji zive u Norveskoj i u blizim drzavama oko Norveske, a otvoreno je za sve koji su u mogucnosti da prisustvuju. Odziv je veliki i uskoro ce nam faliti stolica, aferim ljubusacima.

Prenosimo tekst koji je objavljen u grupi koja je osnovana na Faceboooku:

link: Sijelo ljubusaka u Oslu

Postovani ljubusaci,


Imamo konkretan prijedlog za mjesto i vrijeme odrzavanja skupa – sijela ljubusaka u Norveskoj.
Mjesto je Solstua, Thorleif Haugsvei 14,Holmenkollen u Oslu, datum od 08.11. do 10.11.

Sijelo se planira u subotu 09. novembra. Lokal – kucu -vilu mozemo iznajmiti od petka 08.novembra od 18.00 sati do nedjelje do 18.00. Imamo mogucnost za koristenje 5 dvokrevetnih soba, sa mogucnosti vise lezaja – vrece za spavanje. To je za ove koji dolaze izdaleka. Druga mogucnost za prenociste su vikendice u Bogstad kampu, nedaleko od Holmenkollena.

Dobili smo finu ponudu za ukupnu cijenu za citav vikend, o kojoj cemo diskutovati kasnije. Trebali bi svi ucestvovati u pokrivanju troska iznajmljivanja. 
Potreban nam je broj zaiteresovanih da bi mogli odrediti cijene po osobi i da bi rezervisali lokal. Cijene ce biti skuplja – sa prenocistem, i jeftinija – samo sijelo.
Molim sve zainteresovane da se jave Sibili Gujic – Basic, Jasmini Fazlic ili Miti Muminagicu ( mith64@msn.com) na e-mail, sms, ili Facebook uskoro. 

I druga poruka:

Dragi nasi ljubusaci,
imam utisak da nisu svi upoznati sa ovim nasim pripremama za sijelo ljubusaka. Informacije su poslane na 120 email adresa. Cini se da svi ne citaju, ili su pogresne adrese. 
Molim vas da pomognete da se raja upozna sa informacijama za sijelo. I da ih nagovorite da se ukljuce. Preko Facebooka, sms, telefonom ili email. Nije od viska nista. 
Dasadasnji odziv je dobar ali bi moglo biti puno bolje. Svi su izgledi da cemo uspjeti da organizujemo prvo, nadam se tradicionalno sijelo u dijaspori. 

Muzika je obezbjedjena, Mirza Jakic, harmonika i sintisajzer, link nanize.


Link Solstua Oslo

 

 

1464 Posjeta 1 Posjeta danas