LJUBUŠACI DOŽIVJELI TROFEJ SVJETSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA

fifa7

U Sarajevu je 07. i 08.03.2014. u dvorani „Mirza Delibašic“ „gostovao“ pehar od zlata koji se dodjeljuje svjetskim prvacima u nogometu u okviru akcije „FIFA WORLD CUP TROPHY TOUR“.

 

fifa

Na hiljade gradana Sarajeva i Bosne i Hercegovine je bilo u redu kako bi bilo u mogucnosti da „svojim ocima“ vide original trofej namjenjen svjetskim prvacima.

fifa1
Dok smo cekali u redu krenule su asocijacije na bivša svjetska prvenstva u nogometu.Nestrpljivo smo cekali i cekali…te na kraju imali mogucnost da vidimo i da fotografiramo taj historijski trenutak.Podsjetili smo se reprezentacija Brazila,Argentine,Njemacke,Italije,Engleske,Španije,Urugvaja i njihovih nogometaša koji su imali cast da nose ovaj trofej svojim rukama.Redale su se slike Pelea,Maradone,Bekenbauera,Rosija,Inieste,Moora,Schiafina…
Bili smo u stvarnosti uz ovaj svjetski trofej na nekoliko centimetara i onda smo zamišljali reprezentaciju Bosne i Hercegovine kako nam ponovno donosi ovaj trofej u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu da ga zadržimo cetiri godine a ne dva dana…

fifa2
Prenosimo dio atmosfere i fotose Ljubušaka:Mesihovic Mugdima,Mahic(H)Ahmeda i autora ovih redova.Uživajte kao i posjetitelji u Skenderiji 08.03.2014.godine.
Kemal Mahic

fifa3

fifa4

fifa5

fifa6

fifa7

fifa8

1267 Posjeta 1 Posjeta danas