Adis Jakić: Od svih nagrada ova mi je najdraža

jakicadisNa jučerašnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški načelnik općine Nevenko Barbarić uručio je zahvalnicu Adisu Jahiću za izuzetne sportske uspjehe i promociju općine Ljubuški.

Adis Jakić rođen je 7. lipnja 1983. godine u Ljubuškom. Još odmalena zanima se za sport pa je tako do tinejdžerske dobi trenirao većinu sportova dostupnih u to vrijeme u našem gradu.

S petnaest godina učlanjuje se u fitness centar kod profesora Ferde Mikulića i od tada, kako voli reći, ne ispušta tegove iz ruku.

Trenirao je i atletiku, koja je do dan danas ostala njegova velika ljubav, a trčanje je i sastavni dio svakodnevnog treninga. Iako se atletikom bavio bez trenera i trening partnera, ostvario je zapažene rezultate u seniorskim kategorijama. Bio je doprvak Hrvatske u disciplini 100 metara sprint te reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Osim sportske, uspješno je gradio i  karijeru modela. Sudjelovao je na svim važnijim modnim događajima u regiji, a 2008. godine ponio je titulu „Best Modela BiH“ koja mu je omogućila nastup i na svjetskom izboru u Španjolskoj gdje je ušao u finale i osvojio peto mjesto – najveći uspjeh za BiH do tada.
2009. otvara vlastitu tvrtku za uvoz i distribuciju dodataka prehrani za sportaše i fitness opreme.

Godine 2011. osvaja prvo mjesto u fitnessu na Europskom prvenstvu u Londonu i tako postaje prvi uspješni natjecatelj s prostora Balkana.
Osvajanjem prvog mjesta kvalificirao se za nastup na Svjetskom prvenstvu u Las Vegasu gdje je osvojio brončanu medalju i tako postao prvi Europljanin koji je ušao u top 3.

Uspjesi iz iste godine donijeli su priznanje Svjetske natural bodybuilding organizacije te je proglašen najboljim Europskim fitness sportašem i zvijezdom godine.
2012. na Europskom prvenstvu u Parizu obranio je titulu europskog prvaka u fitnesu i tako postao prvi, i do danas jedini koji je to uspio ostvariti.

Također, dvije godine zaredom svrstan je među najbolje građena tijela na svijetu.

Nakon usavršavanju trenerskog znanja u Los Angelesu otvara prvi NATURAL BODYBUILDING & FITNESS KLUB U BOSNI I HERCEGOVINI.

Puno vremena posvećuje radu s mladima, promociji fitnessa te borbi protiv dopinga u sportu. Kao gost govornik sudjelovao je u mnogim televizijskim emisijama i seminarima, uključujući i seminar Svjetske antidoping agencije u BiH.

Jakićevu karijeru obilježio je i veliki broj glumačkih uloga u televizijskim reklamama, serijama i filmovima domaće, ali i strane produkcije.

Protekla, 2015. godina bila je, kako kaže, najuspješnija do sada, godina u kojoj je uspio ostvariti najveći životni san. U Dubaiju je na Svjetskom prvenstvu u Natural Bodybuildingu i Fitnessu, uz dvije brončane osvojio i zlatnu medalju te tako još jednom dokazao da je najbolji Europski fitness sportaš svih vremena.

Od krovne sportske organizacije – Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine, izabran je za najboljeg sportaša države u kategoriji neolimpijskih sportova u 2015. godini.

Radio Ljubuski

1888 Posjeta 1 Posjeta danas