Sad i on ima životnje: Dječak koji je želio kozu sad ih ima 25

koze

Presretan je: Jasmin Hačkić (16) iz BiH poželio je kozu kako bi mogao prehraniti obitelj. Sad grade novu štalu. Dječak je prije desetak dana svojim razmišljanjem rasplakao voditeljicu emisije.
Sad imam toliko koza da sam s ocem i braćom počeo graditi novu štalu. Ova koju imam je premala, rekao je Jasmin Hačkić (16) iz kolektivnog centra Plane u Stuparima u BiH.

 

Dječak je prije desetak dana svojim razmišljanjem rasplakao voditeljicu emisije “Ispuni mi želju” televizije Hayat. Rekao je kako ga ne interesiraju skupi mobiteli, računala i ostale stvari, poput mnogih njegovih vršnjaka. Njega zanimaju životinje, naročito one koje mu omogućuju da prehrani sebe i svoju osmeročlanu obitelj.

 

– Koze volim zato što od mlijeka imam neke koristi. Od bicikla nemam nikakve koristi – rekao je tada Jasmin i oduševio regiju. Uz pomoć svojih gledatelja, televizija Hayat pokrenula je humanitarnu akciju i dječaku ispunila želju da dobije kozu, a njegov brat novi bicikl.

 

– Imao sam dvije koze . Evo, sad ih se skupilo, imam 25 koza. Hvala svim ljudima, da i njima Bog da, kao i meni, imati mlijeka. Znači da se ima što piti i malo sira. Malo i za prodati – rekao je Jasmin za Fokus.ba.

 

Dodao je kako nema sretnijeg čovjeka od njega. I dok su njegov otac i brat s majstorom pripremali materijal za gradnju nove štale, Jasmin se nije odvajao od svojih koza.

 

– Ovo mi je velika prilika u životu. S kozama imam sve i od njih se ne odvajam. Mora se čovjek s nečim zanimati, da ima od čega živjeti. Da i ja imam želju koju je netko ispunio. Mora se čovjek boriti kako bi imao što jesti u kući – smatra Jasmin i dodaje kako mu ništa nije teško.

U čuvanju životinja pomažu mu roditelji i braća. Kaže kako su mu koze mirne te da sad napokon i on ima životinje koje će čuvati. Prije nego što pođe u školu, u mlijeko stavi kruha i najede se.

 

Dijaspora iz Danske poslala je 3000 maraka

 

Dijaspora iz Danske poslala mu je 3000 maraka (12.000 kn). To će biti dovoljno da završi štalu i tako svojim kozama pruži najbolje uvjete. Zahvaljuje se svim ljudima koji su mu poklonili životinje.

 

– Hvala svima, nemam riječi kojima bih opisao koliko sam sretan – zaključio je Jasmin.

Jasmin svima zahvaljuje. Ne odvaja se od koza. U čuvanju mu pomažu roditelji i braća. Kaže kako nema nitko sretniji od njega. Skromne želje osmeročlane obitelji dirnule su mnoge.

24.sata, Fokus.ba

jasmin_koze

koze

2053 Posjeta 3 Posjeta danas