POSJETA ZIJAHU (AHMETA) DELALIĆU

zijo

Nakon  dva srčana udara i hospitalizacije u Konjicu,naš komšija Zijah Delalić(1937) je smješten u Dom za njegu „VITALIS“ na Ilidži(Lužani,blizu džamije).

U islamskoj tradiciji je prisutan nauk da su naše komšije svi oni koji se nalaze u nizu od 40 kuća(od Vaše kuće) desno i lijevo,gore-dole!

Tako smo i doživjeli ovu posjetu,jer je riječ o našem komšiji,koji je danas(23.09.2016.) smješten u ovaj savremeni objekat za rehabilitaciju bolesnih,slabih i nemoćnih.

Posjeta je ujedno znak poštovanja naših i njegovih predaka,naših mahala Glavice,Crkvice,Gožulja,Žabljaka,Pobrišća i svih onih koji su živjeli na pomenutim lokacijama.

U razgovorima sa Zijahom primjetili smo da je Zijah komunikativan i da normalno komunicira sa vidnim znacima poboljšanja zdravstvenog stanja.

Razgovarali smo o njegovom radu u „Autotransportu“Ljubuški,o rodbini,o kćerkama Irmalini(Nini) i Zijadi,uz podsjećanje na uvaženu r.suprugu-učiteljicu Suadu rođenu Gije,koja je prerano napustila svoju familiju(2001.godine).

Trenutno Zijah ima problema sa kretanjem(desna noga).

Nadamo se da će Zijah medicinski poboljšati i sanirati svoje stanje i da ćemo i ubuduće se družiti na dragim mjestima u Ljubuškom,Konjicu i Sarajevu.

Posjetu smo učinili u ime „Udruženja Ljubušaka“ u Sarajevu i u lično ime:Mustafa Češko-Mućko i autor ovih redova sa osjećajem zadovoljstva i radosti.

Kemal Mahić

posjeta1

posjeta3

posjeta4

posjeta5

psojeta2

2914 Posjeta 1 Posjeta danas