Slaži, obmani, popljuj…

Preneseno sa Radio Ljubuški:

Nismo se ni malo iznenadili u ponedjeljak ujutro kada smo na jednom portalu pročitali komentar o nekakvoj cenzuri na Radiju Ljubuški.

Napisati nešto napamet, slagati, obmanuti, popljuvati nekima je lakše nego popiti kavu. I to nam rade već duže vrijeme. Zbog toga nismo previše iznenađeni.

Istina i činjenice njih ne zanimaju. Važno je dati dijelu javnosti „hrane“.

Posebno je žalosno što oni znaju istinu, ali im nije važna. Znaju što se dogodilo kada je u pitanju audio snimka sjednice Vijeća, ali javnosti plasiraju drugu stranu istine. Važno je slagati, obmanuti, popljuvati i uvjeriti javnost da je to baš tako kako oni kažu.

Radio Ljubuški nije emitirao audio zapis sa 14. sjednice Općinskog vijeća Ljubuški.

Zašto? Navodno je htio zaštititi Barbarića, Parkove i ne znamo koga još. I to baš zbog nečega što se dogodilo na jednoj od „mirnijih“ sjednica Vijeća. Ako nismo štitili nikoga kada su „letjele i padale sjekire“ ne znamo zbog čega bi to radili sada.

A što se dogodilo u stvarnosti i što je prava istina.

Dogodio se propust općinskih službi koje snimaju sve sjednice Vijeća. Dogodila se tehnička pogreška općinskih službi i sjednica nije snimljena. Tako, Radio Ljubuški nije u mogućnosti emitirati nešto što nije snimljeno, nešto što ne postoji. Još jednom napominjemo da sjednice Općinskog vijeća Ljubuški snimaju općinske službe.

Ne želimo davati političke konotacije u ovom „slučaju“, iako na to smrdi, već ćemo samo reći da Cenzure niti je bilo, niti će je biti na Radiju, ma što god netko govorio, ili pisao.

I na kraju da iznesemo mišljenje našeg novinara Mile Kraljevića koji je pratio sjednicu.

„Sjednica je tekla, recimo normalno, i nije bilo nekih „revolucionarnih“ izlaganja koja bi nekog „raskrinkala“, a još manje „natjerala na bijeg“ sa sjednice. To očito nekome nije ni bitno, bitno je da se „udari“ po nekome, pa, ako treba, i po Radiju Ljubuški. Važno je samo da se nešto ružno događa u općini Ljubuški. Samo je to bitno. Samo je važno da se u Ljubuškom dogodio skandal – bez obzira je li se doista dogodio“.

Uredništvo Radija Ljubuški

 

1055 Posjeta 1 Posjeta danas