Poziv za podrsku apelu za pomoc oboljelom Farisu Nozicu

  1. Postovani ljubusaci i posjetioci portala ljubusaci.com

Ovim putem vas pozivamo da podrzite akciju pomoci oboljelom Farisu Nozicu iz Mostara. Akciju su organizovali Farisovi roditelji i familija. Farisova majka Mediha je rodom sa Gradske, kcerka Becira Maksumica.

Prenosimo, uz odobrenje familije, apel koji je objavljen u grupi koja okuplja osobe porijeklom iz Gradske :

Apel za pomoć u liječenju Farisa Nožića

Poštovani prijatelji, obraćamo se molbom s ciljem prikupljanja novčane pomoći u liječenju četrnaestogodišnjeg dječaka, Farisa Nožića. Njegovi roditelji, Mediha (Meldijana, rah. Bećira Maksumića) i Salko Nožić, nastanjeni na adresi Kočine 5b, pokreću akciju prikupljanja novca u svrhu liječenja. Dječaku je nekoliko mjeseci po rođenju dijagnosticirana Hereditarna bulozna epidermioliza – HBE bolest. Liječenje se odvijalo u mostarskim bolnicama, ali bez značajnog napretka. Roditelji se odlučuju na nastavak liječenja u njemačkoj bolnici u gradu Freiburg. Uz molbu možete pogledati slike dječakovog tijela, gdje se vidi kako bolest utječe na ljuštenje kože i šake čini atrofičnima. Sredstva za liječenje se prikupljaju na računu UniCredit banke i za početak procesa ispitivanja i liječenja potrebno je 20.000 eura.

Uplate se mogu izvršiti na ime Mediha Nožić i broj tekućeg računa je: 3381302570409021. Za uplate iz inostranstva potrebno je koristiti IBAN: BA393381302870408584 i SWIFT kod: UNCRBA 22.


Želimo napomenuti kako je ova molba, zasad, privatnijeg karaktera te se isključivo nalazi na određenim grupama. Shodno s tim ciljem u nastavku želimo dodati broj telefona i bankovnog računa Azema Maksumića: mob: 0047 977 82 886; broj računa: 40051073578 koji je u krvnom srodstvu sa oboljelim dječakom, kako bismo olakšali slanje novca i pružili mogućnost slanja putem Vipps opcije. Ova opcija je otvorena za sve one koji žive u Norveškoj, jer se time olakšava postupak slanja i ne uzima inostrani procenat na svaku uplatu. Sav dobiveni novac putem Vippsa, bit će uredno uslikan i poslan na bankovni račun namijenjen liječenju. Srdačno se zahvaljujemo svim dobrim ljudima i svakoj pomoći koja je namijenjena liječenju dragog Farisa.

Porodica Nožić

Dodatak admina ljubusaci.com:

Ukoliko neko ima zelju da uplati preko naseg stalnog racuna Udruzenja ljubusaka moze to slobodno uraditi. Sve uplate preko naseg racuna bice objavljene ovdje u nastavku. Racun Udruzenja ljubusaka u Norveskoj: 26101894303

Molimo da obavezno naznacite namjenu uplate: Akcija za Farisa Nozica i da nam ev. javite o uplati, hvala.

Rok za uplate je tri sedmice.

Hvala u ime familije

.

Uplate za akciju za Farisa:

1. Semir i Amela Konjhodzic, Norveska                300 nok

2. Mithad Muminagic, Norveska                            400 nok

3. Mediha i Sefik Konjhodzic, Norveska               350 nok

4. Emira Gujic, Norveska         .                               300 nok

5. Adla i Mediha Konjhodzic, Norveska                300 nok

6. Djevad Jakic, Norveska                                        400 nok

7. Admir i Jasmina  Fazlic, Norveska                   300 nok

8. Amila Misic, Norveska                                       250 nok

.


 

 

2074 Posjeta 1 Posjeta danas