Zdenka Udovičić nominirana za nagradu ‘Snaga izvrsnosti’

Kako bi došli do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, a koje nailaze na bezbroj prepreka i uspješno ih svladavaju, Udruga poslovnih žena u BiH i magazin “Gracija” pokrenuli su nagradu “Snaga izvrsnosti”.

Među onim ženama koje ostavljaju trag u svojoj zajednici je i Ljubušanka Zdenka Udovičić, kreatorica i poduzetnica te vlasnica brenda “Helenas.bih”. Udovičić je, naime, nominirana za ovu prestižnu nagradu u kategoriji “Poduzetništvo”.

Uspjeh i vjera

Za poduzetnicu Udovičić u opisu stoji:

Priča o gospođi Zdenki Udovičić je priča o uspjehu i vjeri. Ona je više od dvadeset godina ograničavala svoju kreativnost na povremenu izradu nakita i ukrasnih predmeta te maštala o pokretanju vlastite marke. Zapitavši se što je to potrebno na tržištu, što bi to zanimalo kupce, a ujedno sačuvalo tradiciju i naslijeđe, gospođa Zdenka je počela s kreiranjem i proizvodnjom kožnih klompi za žene. Slušajući svoje kupce nastao je i novi proizvod – kožne torbe koje se prave po želji buduće vlasnice, tako da svaka ima notu individualnog. Zdenka Udovičić uvijek ističe ženama s kojima surađuje u kreiranju i širenju brenda “Helenas” kako je ponosna na svoj zavičaj, odnosno Grad Ljubuški. Brend “Helenas” odlikuje kvaliteta te je prepoznatljiv bosanskohercegovački proizvod. Gospođa Zdenka i njen tim će, zasigurno, postići još mnogo toga, a primjer je kako se iz hobija može razviti unosan i izvrstan posao.

Ova nagrada, odnosno nominacija, kako je istakla Udovičić, za nju predstavlja uspjeh i zadovoljstvo zbog prepoznate kvalitete njezinog rada.
Ono što volim i radim, prepoznato je kao vrijedno pažnje. To je ono najbitnije u cijeloj ovoj priči, ujedno je i prilika da i druge potaknemo na nominiranje. Koliko vidim, nema baš odaziva iz Hercegovine, a znamo da ima dosta žena koje se ističu svojim radom i društvenim angažmanom, kazala je Udovičić.

“Helenas” noviteti…

Kako je gore istaknuto, uz brend “Helenas.bih” vežu se proizvodi rađeni od prirodnih materijala i prave kože. U ponudi su kožne torbe, sandale, klompe, a odnedavno i četiri vrste parfema.

Kao mali brend imamo privilegiju da se brzo možemo prilagođavati i mijenjati planove, tako da su parfemi nastali bez nekih dugoročnih planova – iz ženskih “razmirica”. Marcela, koja je dio Helenasa i naša suradnica, s adresom prebivališta u Zagrebu, redovno se bunila kako je izostavljena iz odluka i novina koje radimo u Ljubuškom. Sama se snašla i napravila ono o čemu dosta toga zna, jer je pasionirana ljubiteljica parfema i kozmetike. Rad na ostvarenju ideje je trajao oko godinu dana, od pronalaska parfumera do biranja mirisa, koji moraju odstajati neko vrijeme, do izrade cijele ideje oko parfema koju smo svakako htjeli povezati s glavnom djelatnošću, kožnom galanterijom. To smo i postigli odabirom mirisa i dodatkom kožnog privjeska u boji parfema. Kožni privjesak nije dekoracija, nego difuzer mirisa za ormar, automobil ili bilo koji prostor koji želite oplemeniti svojim omiljenim parfemom. Dovoljno je posprejati kožno pero i zakačiti u prostor, istaknula je Zdenka.

Dnevni list

Ljubuski.net

986 Posjeta 2 Posjeta danas