7 PRIRODNIH ANTIBIOTIKA

Koliko god pokušavate osnažiti imunitet,ponekad ipak može doći do infekcije.U tom slučaju medicina preporučuje korištenje antibiotika.Međutim,antibiotici nisu bezopasni jer uz patogene bakterije uništavaju i milione „dobrih“ bakterija neophodnih za pravilan rad probave.

Ali,tu su i prirodni antibiotici.Ya razliku od klasičnih lijekova,oni nisu štetni za zdravlje,ne uništavaju crijevnu floru i ne uzrokuju stvaranje rezistentnih bakterija.

1.EKSTRAKT SJEMENKI GREJPA –Brojna istraživanja potvrdila su da ekstrakt sjemenke grejpa djeluje protiv bakterija,virusa,gljivica i parazita.Do sada bakterije nisu razvile rezistenciju(otpornost) na ovaj prirodni antibiotik.

2.BIJELI  LUK –Najpoznatija su njegova antibakterijska svojstva.Istraživanja su potvrdila da je bijeli luk učinkovit protiv različitih vrsta bakterija,virusa i gljivica.

3.KOLOIDNO SREBRO –To je prirodan i siguran antibiotik.Uništava više od 650 uzročnika bolesti,uključujući viruse,bakterije i gljivice.Dokazana je moć ionsko-koloidne srebrene vode kao antibiotske supstance i odličnog sredstva protiv infekcija.

4.PROPOLIS – Štiti od bakterija i jača imunitet.Za razliku od farmaceutskih antibiotika,proplis djeluje i na viruse.Učinkovit jei u liječenju kašlja,upale grla,sinusa i krajnika.

5.VITAMIN C –Brojna istraživanja o djelovanju vitamina C na viruse i bakterije potvrdila su da je on na prvom mjestu kada  je u pitanju prevencija infekcija.

6.ULJE ORIGANA –Sadrži ljekoviti sastojak karvakrol koji ima snažna antibakterijska svojstva.Potvrđeno je da je ulje origana uspješno bori protiv 25 različitih bakterija.

7.EKSTRAKT LISTA MASLINE –Listovi masline poznati su po antimikrobnim svojstvima koja maslinu štite od patogenih mikroorganizama.List masline je jak antioksidans koji djeluje protuupalno i ublažava bol.

Izvor:AVAZ  24.4.2019(Porodica i zdravlje)

1085 Posjeta 1 Posjeta danas