Posjetili smo rajski Trebižat, zanimljivu bh. destinaciju

Za sve koji ne znaju, Trebižat se nalazi u općini Ljubuški blizu granice s Hrvatskom, sat vremena vožnje od Mostara. Kako je ovo mjesto sve zanimljivija turistička destinacija građanima širom zemlje i okolnih mjesta, uvjerili smo se prilikom današnje posjete ovom hercegovačkom biseru.

Očaravajuće mjesto ravnodušnim ne ostavlja ni poznate ličnosti poput frontmena popularne hrvatske grupe Psihomodo pop Davora Gobca koji se danas okušao u adrenalinskom spustu na kajaku niz rijeku Trebižat.

Prije toga nam je kazao kako je oduševljen prirodom gdje s društvom apsolutno uživa tokom današnjeg dana.

Ljepote rijeke Trebižat nedvojbeno su ove godine mnogi otkrili zbog epidemioloških mjera i otežanog odlaska na poznate destinacije van granica zemlje.

Keno iz Struga je prvi put u Trebižatu bio prošle sedmice s ekipom i mjesto ga je kako kaže potpuno oduševilo, što potvrđuje činjenica da se i danas vratio ponovno, kako bi uživao u prirodnom ambijentu.

Ko jednom dođe u Trebižat vraća se ponovno, potvdio nam je Amar iz Mostara

“Prošle sedmice sam dolazo prvi put s ekipom na kajake i mjesto me zaista oduševilo. Priroda je predivna , nesvakidašnja, tako da sam danas ponovno ovdje”, kaže Amar.

Nedvojbeno je da je zbog koronavirusa i otežanog odlaska iz zemlje veliki broj građana spoznao ljepote svoje zemlje u kojima zaista i uživaju.

“Ja volim južni dio zemlje generalno i prirodne ljepote.Imamo mjesta gdje se možemo kupati, uživati u prirodi i pojesti dobru hranu, popiti piće i družiti se s ljudima, ma sve što je potrebno za odmor mi ovdje imamo”, kazao je Amar te podsjetio kako uz Trebižat južni dio BiH obiluje ogromnim prirodnim bogatstvima, među kojima je izdvojio Bunu i Bunicu, te Drežnicu i plaže na Drežanki koje su također sve interesantnije građanima iz raznih krajeva BiH.

Adna iz Mostar Edin iz Sarajeva prvi put su danas u Trebižatu koji ih je kako kažu očarao.

“Vidjeli smo na Instagramu da raja masovno dolazi ovamo, pa smo i mi došli da vidimo i zaista smo oduševljeni”, kaže Adna.

Edin dodaje kao mu je kompletno područje oko Čapljine lijepo i kako će rado fotografije pokazati raji u Sarajevu te preporučiti za odmor.

Klix.ba

 

1242 Posjeta 1 Posjeta danas