Konjičanka Irma Granulo proizvodi mliječne proizvode, svi žele sir kojeg je sama osmislila

Mlada Konjičanka Irma Granulo okrenula se tradiciji i utabanim stopama svoje porodice te pokrenula promociju proizvodnje i prodaje mliječnih proizvoda.

Irma Granulo 29-godišnja djevojka je iz Bjelimića i prodaje sir i ostale mliječne proizvode preko Facebooka i Instagrama. Ispričala nam je priču svoje porodice te želje i ambicije za budućnost.

 

“Moja porodica je uvijek imala krave, držali su ih zbog ličnih potreba i da bi imali sredstava za život i za naše školovanje, ja sam im zbog toga zahvalna do Neba. I baš zbog te zahvalnosti ja se nikad nisam ponijela uvijek sam njima bila zahvalna i jedina želja mi je bila da im pružim bolji i koliko je u mojoj moći lakši život. Zbog toga sam imala jako teško odrastanje, sa 14 godina otišla u grad sa dvije mlađe sestre. Bila njima a i sebi i majka i otac, staratelj, sestra. .. sve!  Svaki vikend smo išle na selo pomagale roditeljima i u ponedjeljak ujutro se vraćale u školu”, kazala nam je Irma.

Pored toga što je stekla diplome Pravnika i Politologa, ova mlada djevojka odlučila se za pokretanje vlastitog biznisa u Bjelimićima. Zanimalo nas je šta je to što je Irmu privuklo da se bavi ovim poslom.

“Odlučila sam se za ovaj posao kad sam shvatila da sam ja davno sazrela i da sam sposobna da se nosim sa ovako ozbiljnim poslom. Naravno meni nimalo nije bilo lako, i dan danas imam dana kad kažem sebi ne mogu više jer je teško mladoj ženi izboriti se. Da je sreće da ova naša divna država stane iza nas mladih da vidi i prepozna kvalitetnu ideju, projekat, bilo bi nam puno lakše. Jer konkretno za moj projekt treba puno sredstava, puno rada, odricanja…. Ali mi ne dobijemo ništa “, objašnjava nam Irma.

Irma se i u budućnosti namjerava baviti ovim poslom i ima jasne zacrtane ciljeve.

“Ja se planiram baviti ovim jer sam neko ko ne odustaje borim se do zadnjeg trenutka i sve opcije pokušam . Ovaj projekat ima zaista budućnost i željela bih da se razvije i da bude ono što sam zamislila.”

Uz pomoć porodice početkom prošle godine Irma je nabavila 25 muznih krava, obezbjedila potrebne objekte i krenula u proizvodnju rolovanog sira i mliječnih proizvoda, koji se sve više traže na tržištu.

 

 

“Imam nekoliko proizvoda ali akcenat stavljam na rolovane sireve koji su moj patent sama sam ih smislila i ponosna sam na to i na njihov ukus i izgled naravno”, ponosno govori ova talentovana djevojka.

Želja ove mlade, ambiciozne djevojke je otvoriti firmu u rodnom Konjicu.

“Želja mi je da jednog dana baš u svom rodnom kraju napravim veliku firmu koja će proizvoditi ove sireve i mnoge druge proizvode i plasirati ih na tržište. Želim da zaposlim ljude da ima dam mogućnost napredovanja i želju da ostanu u Bosni a ne da idu van”, ponosno govori djevojka koja može da bude primjer svim Bosancima i Hercegovcima.

Ukoliko želite probati vrhunske proizvode ove mlade djevojke posjetite Facebook stranicu Bjelimićki Stap Milk ili Instagram profil bjelimickimilk.

Konjic.live

1120 Posjeta 1 Posjeta danas