Japanci u Konjicu otvaraju fabriku za više od 300 radnika

Konjic bi trebao postati svjetski centar za proizvodnju konusnih valjaka jer je japanski kapital investirao značajan iznos novca u fabriku koja bi trebala zapošljavati više od 300 radnika.

Tim povodom je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić posjetio firmu TN Bosnia, gdje se sastao sa direktorom Zlatkom Hadžimahovićem.

“Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer ćemo graditi proizvodnu halu na 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavati opremom i zapošljavati nove radnike. Projekat je od velikog značaja i za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100 % izvozno orjentisana i ima tržište na svim kontinentima”, kazao je direktor Hadžimahović, izražavajući zadovoljstvo zbog posjete načelnika Ćatića i podrške Općine Konjic u domenu svog djelovanja .

Načelnik Ćatić je čestitao menadžmentu na aktivnostima koje su provođene do sada, ali i planiranim koje će, kako je naglasio, Konjic učiniti centrom za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu.

Klix.ba

Jučer je firma “TN Bosnia d.o.o. Konjic Tsubaki Nakashima” donirala Srednjoj školi Konjic 20 računara za opremanje informatičkog kabineta.
Vrijednost donacije je 19 000 eura, a inicijativa je potekla od troje uposlenika ove firme iz Osake. Ovom događaju, koji je upriličen u informatičkom kabinetu Srednje škole Konjic, prisustvovali su predstavnici firme TN Bosnia, Općine Konjic, direktorica Agencije za ekonomski razvoj “Prvi korak” i direktorica Srednje škole Konjic.

Radio Konjic

989 Posjeta 1 Posjeta danas