Uručen dio donacija Muji Korjeniću

Danas su Muji Korjeniću uručene donacije od akcije za familiju Korjenić koje su donirane u Ljubuškom. Prenosimo poruku od Admira Delalića, zahvaljujemo njemu, Đini i svim donatorima.

Danas smo u Ljubuškom preuzeli novac za Muju Korjenića, našeg dobrog Tarzu, kojeg su sakupili Ljubušaci. Za prikupljanje sredstava, je bila zadužena Đina Nikšić. U ovoj prilici se zahvaljujemo, uz našu obavezu da uputimo riječi zahvalnosti od porodice Korjenić, svima koji su dali svoje učešće u akciji rješavanja problema, sa kojim ste upoznati.

Ensar efendija Vila je objasnio našem Tarzi proceduru za ostvarenje invalidske penzije i uskoro kreće ubrzana incijativa da izađe pred Komisiju radi procjene invalidnosti i ostvarenja prava na penziju. Druga mogućnost, o kojoj je bilo riječi, je uplata potrebne sume na račun penzijskog osiguranja, uz obavezu da Mujo privremeno, na godinu dana bude primljen u radni odnos, nakon čega bi ostvario pravo na redovnu penziju, uz refundiranje potrebnih godina radnog staža.

Muji smo kazali: „Postoje ljudi koji znaju za tebe i brinu. Treba da znaš kako u svemu ovome nisi sam i da će sve biti dobro jer tražimo neko bolje rješenje za tebe.“

Uz sok i kahvu, kratka posjeta Muji je prošla u lijepoj atmosferi, te smo uručili prikupljeni novac za potrebe Muje i Ramize Korjenić.

Admir Delalić

 

1678 Posjeta 3 Posjeta danas