Zijah Sokolović oduševio publiku na zatvaranju Ljubuški teatar festa

Monodramom “Lijevo Desno Glumac” koju je večeras u Kulturnom centru u Ljubuškom izveo legendarni Zijah Sokolović zatvoren je 1. Ljubuški teatar fest koji je okupio stotine gostiju u sklopu četverodnevnog programa.

U večerašnjoj predstavi Sokolović je maestralno navodeći niz usporedbi iz kazališnog i stvarnog života poučavao gledatelje da su i oni glumci u svojim životima – u svom teatru.

Duhovite Sokolovićeve primjedbe su izmamile salve smijeha, publika ga je pratila aplauzima tijekom gotovo cijele izvedbe, te stojećim ovacijama na kraju.

Inače, večerašnja posljednja večer Ljubuški teatar festa započela je kratkim obraćanjem organizatora Domagoja Nižića koji se zahvalio Ljubušacima, ali i gostima sa strane jer su sve predstave festivala bile sjajno posjećene, dvorana je uvijek bila puna, a potom je riječ prepustio Damiru Čobi koji je zajedno s njim vodio glumačke radionice za mlade.

Tako je prije Sokolovićeva izlaska na pozornicu prikazana i kratka predstava mladih koju su oni pripremili tijekom trajanja ovog festivala, a bio je to komad fizičkog teatra gdje su mladi pokazali koliko su tijekom radionica naučili o kazališnom pripovijedanju fizičkim pokretom.

Nakon toga je Sokolović oduševio ljubušku publiku, a svi su nakon predstave pozvani na druženje s organizatorima i glumcima u Smokvu.

Ljubuški teatar fest je u svoja četiri dana trajanja uistinu donio bogato kazališno iskustvo u Ljubuški. U sklopu istog prikazane su tri kvalitetne i zanimljive predstave, a istovremeno su se održavale i glumačke radionice za mlade na kojima su sudjelovali i mladi Ljubušaci, ali i mladi iz više zemalja svijeta.

 

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

 

908 Posjeta 1 Posjeta danas