Novi skandal u Medžlisu IZ Ljubuški: Pokušaj nezakonitog otuđivanja imovine!

Nedavna devastacija džamije na Žabljaku, gdje je uništen i skupocjeni tepih vrijedan 8.000 maraka, samo je jedan od problema s kojima se suočava Medžlis IZ Ljubuški. Međutim, pravi šok dolazi nakon smrti rahmetli Rude Bećirovića, kada je Medžlis pokušao prisvojiti njegovu kuću. Iako je Ruda poklonio kuću putem darovnog ugovora, to ne mijenja činjenicu da je bio svjestan da ima nasljednike, kojima po zakonu pripada 50% imovine.

Šta su planirali s tom kućom? Samo nekoliko mjeseci nakon njegove smrti, Mumin Elezovic je otišao u Gruntovnicu i prepisao kuću na Medžlis, iako je znao da Bećirović ima djecu. Ovaj čin otvara ozbiljna pitanja o etici i namjerama odgovornih osoba u Medžlisu Ljubuški.

 

Porodica Bećirović je uspjela dobiti prvostepenu presudu na sudu u Ljubuškom, koja im vraća pravo na nasljedstvo. Međutim, Medžlis se može žaliti u roku od 30 dana. Hoće li Medžlis pokazati dostojanstvo i vratiti ono što po zakonu pripada djeci, ili će nastaviti s borbom za tuđu imovinu?

Islamsku zajednicu su na sudu zastupali advokati iz Mostara Damir i Amila Sadović, dok je porodicu Bećirović predvodio njihov pravni zastupnik, budući da Adi Bećirović, sin rahmetli Rude, nažalost, nije bio prisutan tokom sudskog procesa.

Adi Bećirović potvrdio nam je ove informacije i izrazio svoje razočaranje postupcima Medžlisa

1205 Posjeta 31 Posjeta danas