INTERVENCIJE U Hercegovini zabilježeno 19 požara

U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije zabilježeno je 19 požara, uz više tehničkih intervencija vatrogasaca, navodi se uz ostalo u izvješću Federalne uprave Civilne zaštite.

Na području grada Mostara vatrogasci su imali četiri intervencije na gašenju požara, i to: u Vrapčićima gdje je gorjela trava i nisko raslinje, a zatim gume i otpad. Potom na automobilu na Putu za Aluminij te na uređaju za klimatizaciju na Šehovini, prenosi Fena.

U Gradu Čapljini vatrogasci su imali šest intervencija, i to: u Višićima gdje je gorjela trava i nisko rastinje te u tri navrata u Tasovčićima, također u gašenju trave i niskog raslinja te smeća. Vatrogasci su požar gasili i u Strugama gdje je gorio ugalj i daske u vagonu na tamošnjoj željeznici.

U općini Čitluk gasilo se u Vidovićima i u Dobrom Selu.

Vatrogasna jedinica grada Konjica imala je intervenciju na gašenju požara kasno u ponedjeljak večer u mjestu Boračko jezero, gdje je gorjela borova šuma na dvije lokacije: na Vidikovcu i na samom ulazu u Boračko jezero.

U Zapadnohercegovačkoj županiji registrirani su požari u Širokom Brijegu, u mjestu Knešpolje, gdje je gorjela trava i nisko raslinje na površini od oko 3.000 m2.

U gradu Ljubuškom vatrogasna jedinica je imala tri intervencije, i to: u mjestu Vašarovići, gdje je gorjela trava i nisko raslinje na površini od oko 4.000 m2.

Zatim, u mjestu Grab, na lokalitetu Tribač, gdje je gorjela trava i nisko raslinje na površini od oko 100.000 m2 te u mjestu Orahovlje, gdje je gorjela trava i nisko raslinje na površini od oko 2.000 m2.

Vatrogasna jedinica općine Posušje imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Batin (put za Grude), gdje je gorjela trava na površini od oko 3.000 m2.

Tehničke intervencije vatrogasci su imali na sapiranju ulica, otvaranju vrata i dr., u Mostaru, Čitluku, Jablanici, Konjicu i Ljubuškom, navodi se u priopćenju.

Hercegovina.info

283 Posjeta 2 Posjeta danas