Potpisi za peticiju povodom skrnavljenja džamije na Žabljaku

Poštovani Ljubušaci,

Sinoć je održan sastanak na Žabljaku povodom nemilih scena i štete koja je urađena džamiji na Žabljaku. Jedan od zaključaka sa tog sastanka je da se sakupe potpisi Ljubušaka koji žive u Ljubuškom ali i od
onih koji se nalaze širom dijaspore i sa prigodnim tekstom pošalje taj dokument Reisu-ulemi dr Huseinu Kavazoviću u Sarajevu, predsjedniku Sabora Edhemu Bičakčiću i muftiji mostarskom Salemu Dedoviću. U dokumentu će stajati da mi Bošnjaci povratnici u Ljubuški tražimo da ove vjerske instance nalože trojici ljudi iz Medžlisa Ljubuški da vrate novi tepih u džamiju skupa sa svim onim što su izbacili. Mi smo sinoć potpisali peticiju, a pozivamo i sve vas ako želite da potpišete da nas bude što više. Peticija je dobrovoljna i molimo sve vas da na fb ljubusaci u privat poruke date saglasnost da stavimo vaše ime na spisak. Vaše dopuštenje možete nam slati i na e-mail: ljubusaci@hotmail.com.
Takođe pozivamo i one naše ljude koji nisu sinoć bili na sastanku da nam se na isti način jave i neko iz odbora donijeti će im peticiju na kućnu adresu.

 

852 Posjeta 12 Posjeta danas