Održano 6. tradicionalno sijelo ljubušaka u Norveškoj

Lijepa tradicija se nastavlja, sinoć, 21.09.2019 g., održano je 6. tradicionalno sijelo ljubušaka u Norveškoj. Sijelo je održano u društvenoj sali u mjestu Kjelsaas kod Osla.

Ljubušaci i ljubušanke, ljubuški zetovi, nevjeste, prije i prijatelji, svi su ozvaničeni kao ljubušaci.

Predsjednica IO Sibila je naglasila: Dragi ljudi,

Hvala na druženju, bogatoj trpezi, na suzama i veselju. Divno je sresti se, divno je kada se trudimo da se ova vrijednost prenosi s koljena na koljeno. Obnavljanje ljubuških bisera, uzrečica, pećina, turcizama – koje bogatstvo. Svako dobro

Skupština Udruženja ljubušaka je održana, kao najveći organ Udruženja. Uz konstruktivnu raspravu i korisne prijedloge i sugestije dogovorene su smjernice daljeg djelovanja Udruženja sa ciljem bliske veze i pomoći zavičaju.

U muzičkom dijelu zabavljao nas je Miralem Bećirović iz Instituta sevdaha, interpretacijom sevdalinki i BiH evergrina do kasno u noć.

Na meniju smo imali bamiju, japrak, čimbur, šiš-ćevap, peksimete, foccacia, piletinu, rižu, meso u saftu, pohovane patlidžane, slane kifle raznih vrsta, burek, tikvara,i.t.d.
Slatko: tulumbe, baklava, voćna torta, čokoladne torte i kolači, jabukovaču, i.t.d.

Komentari:

Mediha: Hvala na dobroj organizaciji, bilo je divno sresti svoje drage komšije i prijatelje. Puni smo utisaka?

Amela: Hvala na druženju, extra sam zadovoljna ko i uvjek??? Do slijedećeg susreta aBd Inshallah ?

Lejla: Hvala odboru na predivnoj organizaciji i dočeku, bilo je stvarno lijepo ?

Almir: Pridružujem se čestitkama na izvrsnoj organizaciji. Hvala za jedno predivno veče ! ?

Tina: Hvala na predivnoj večeri! Ljubušaci – divni ste!?♥️

Zlata: Lijepi moji Ljubušaci❤️

Mahbuba: Hvala kompletnoj organizaciji, hvala svima koji su došli i uvelicali naše sijelo i drużenje. Sve je bilo u najboljem redu. Ja kao jedna od najstarijih silďija, želim da prenesem mlaďim generacijama da se druże, da se sastaju i da znaju tko su i odakle su. M. Selam svima, vidimo se aBd na idućem sijelu Ljubušaka.

Fahro: I bi sijelo Ljubušaka sinoć! Ugodno druženje sa prijateljima iz rodnog mjesta. Uz sevdalinku u interpretaciji Miralema Bećirovića. Odaziv nije bio impresivan, ali bilo je fino. Koga nema, bez njega se može. Doviđenja do slijedeće prilike.

Daliha: Bilo je divno aBd sljedeći put u većem broju ako zaboravimo odakle smo zaboravit ćemo na sve vrijednosti i koje nosimo sa sobom?

Mito: Hvala na druženju i divnoj noći. Lijepo je biti dio ovog događaja i nastaviti tradiciju. Hvala na podršci i pozitivnim komentarima i želji da se ova tradicija nastavi puno godina uz učešće mlađih generacija. Hvala svima na učešću i pomoći. ??

Najava sijela:

Dobrodošli na VI Sijelo ljubušaka u Oslu, 21.09.19. u prostorijama Kjelsås folketshus.

Vrata su otvorena od 17:00.

Sadržaj večeri:

– Dobrodošlica, himna BiH, Fatiha

– Skupština Udruženja ljubušaka u Norveškoj

– Večera (svi nose slano i slatko jelo za švedskog stola, piće po želji na svoj stol. Bezalkoholni aperitiv, kafa i čaj su uračunati u ulaznicu)

– Tombola (u humanitarne svrhe)

– Muzika uživo od 20:00

– Kviz, dio slatke tradicije

– Uživanje

Radujemo se susretu!

Oslo, 21. septembar 2019

Zahvaljujemo Fahri Konjhodžiću i Ameli Konjhodžić na ustupljenim fotografijama.

.

 

4400 Posjeta 1 Posjeta danas