Poruka glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški ef. hadži Šemse Germića za kraj mjeseca Ramazana – audio

Za kraj mjeseca Ramazana  efendija Šemsudin Germić  glavni  imam Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški uputio je poruku vjernicima:

 „Mjesec koji je iza nas imao je cilj da postanemo svjesniji Boga,  da očistimo svoja srca , da kroz svoja djela riječi i postupke, izbjegavanje svega što je negativno prisutno u životu mnogih ljudi kao što je ogovaranje, prenošenje tuđih riječi,  jer su to sve djela koji umanjuju ili u potpunosti  poništavaju ibadet posta ukoliko čovjek radi takve stvari. Prilika je to i za  vjernike koji su bili pokorni Bogu izvršavali  sve ono što je Bog od nas tražio na ovom svijetu, te činili dobra djela da ih dragi Bog  ukabuli  i  primi njihova djela. „ kazao je među ostalim .

„U danu petku je i džuma namaz, dan je to u kojem postoji poseban trenutak u kojem Bog ispunjava dove onih pravih, iskrenih vjernika, posljednji je ovo petak u mjesecu ramazanu ove hidžretske godine , prilika je to da vjernici upute svoje dove Bogu, da pozovu jedni druge , da se pripreme za Bajram na tradicionalni način i da što radosniji dočekamo Ramazanski Bajram.“

Opširnije poslušajte u audio zapisu poruke.

 

Radio Ljubuški

1181 Posjeta 2 Posjeta danas