Tragičnu sudbinu osmero tinejdžera iz Posušja oplakuje cijela BiH i region

Svi rođeni ne tako davne 2001. godine i nastanjeni na području Posušja okupili su se na vikendici dva kilometra iznad mjesta Tribistovo kod Posušja kako bi u prijateljskom društvu proslavili odlazak sumorne 2020. godine i s vedrinom i nadom ušli u 2021. godinu.

No njihovi planovi kosili su se sa životnom sudbinom. Iako još nepotvrđeno, plinovi iz agregata su usmrtili osam mladih života, a njihova beživotna tijela pronašle su osobe koji su također slavili dolazak Nove godine u obližnjoj vikendici.

Nedostatak žamora i veselja mladih ponukao ih je da pokucaju na vrata i provjere da li je sve uredu, no po ulasku u kuću uslijedile su stravnične scene. Vijest iz hercegovačkog sela se munjevitom brzinom proširila BiH, regionom i svijetom.

Telegrami saučešća na prvi dan nove godine uslijedili su iz kabineta najviših bh. zvaničnika, vanredno je zasjedalo i Vijeće ministara BiH zbog proglašenja Dana žalosti, a sve vjerske zajednice su uputile poruke podrške porodicama preminučih. Tužne i opraštajuće poruke građana naše i susjednih zemalja na društvenim mrežama stižu iz minuta u minut.

I redakcija portala Klix.ba ovim putem upućuje najiskrenije izraze saušešća porodicama i prijateljima osmero preminulih.

Klix.ba

Portal ljubusaci.com upućuje saučešće porodicama preminulih, počivali u miru.

1688 Posjeta 1 Posjeta danas