DAMIR TOMIĆ-MADUNA

Proteklih dana mediji iz Hrvatske su izvještavali o okupljanju književnika,umjetnika,javnih radnika i autora vrhunskih djela u Tučepima,u objektu Damira Tomića-Madune pod nazivom“KUS NJEGA“.

Bili su prisutni  Ante Tomić,kolumnista Jutarnjeg lista(Zagreb),Ivica Ivanišević,direktorica opere u Splitu gđa Martinović,Marina Vujčić,Almin Kaplan i drugi.

Damir Tomić-Maduna je izveo šansonu „Sve je u svemu“,Enesa Kiševića,koju će izvesti 11.11.2021.godine u Zagrebu uz „Noć šansona“.

Šansona je „popularna pjesma s lakom muzikom,obično ljubavna(fran.chanson)-pjesma i šaljivog sadržaja.(V.Klaić-Riječnik stranih riječi).A tko je „Maduna“-Damir Tomić?S obzirom da su šansone i „šaljivog sadržaja“ i poznavajući osobnost Jakiše i Damira,upravo je šansona „jezik“ ovih časnih komšija sa Mostarskih Vrata(kada prođete Lučića kuće,pa na lijevu stranu,ako idete prema Gredi).

U SŠC Ljubuški predavao sam Damiru i već tada smo uspostavili „jaranske odnose“ ne zanemarujući relaciju profesor-učenik.Također i Grgo i Zdenko Tomić pripadaju osobama sličnih nazora i ponašanja u svojim životima.

Damir Tomić je „ovarisa“:voli umjetnost,poeziju,pjesme,šansone i to publicira preko KUS NJEGA na You Tube(pogledajte!)

Njegovi prijatelji odsjedaju kod njega:Mišo Kovač,Armin Šaković,Vojo Šiljak,Enes Kišević…Kod Damira ljetuju Suada i Milada Orman(ljetovala),Hazim Sekić(sin prof.Vahde i prof.Zuhre) i drugi ljubušaci,mostarci etc.

Kada podvlačim račun školskog rada u Ljubuškom(20.godina) uvijek na rang-listi eminentnih i dragih učenika imam dvadesetek osoba(čast i drugima!)  koja zaslužuju poštovanje.

Jedan od takvih je Damir Tomić,gledajući „širu sliku“osobnosti i karaktera uz neizostavnu identifikaciju sa Mostarskim Vratima(gdje sam proveo djetinjstvo),Ljubuškim,SŠC Ljubuški i ono najvažnije ljudskost svojih roditelja a naročito gospodina Jakiše Tomića.

Jer bez roditelja ne bi bilo ni Damira „Madune“

Zbog ovih i ovakvih ljudi Ljubuški je malo bolji!

 

Kemal Mahić

 

2733 Posjeta 3 Posjeta danas