Fata još vjeruje u pravdu: Evo vidite kako je prošao ovaj Kačavenda

fata-orlovic-111

Ne znam ja više ni ko sudi ni ko sprečava presudu. Znam da je do sada cijelu igru oko crkve vodio Vasilije Kačavenda, jer je on naredio da se crkva napravi u mojoj avliji…

Dvanaestogodišnja pravosudna borba Fate Orlović za vlasništvo nad dijelom porodičnog imanja u Konjević Polju koji joj je uzurpirala Srpska pravoslavna crkva trebala bi uskoro biti okončana. Proces je, nakon niza žalbi, ponovo vraćen na Općinski sud u Srebrenici i čeka se rasprava koja bi ga trebala privesti kraju. – Vjerujem da će, nakon što ode ovaj nesretni Kačavenda, i crkvene vlasti biti pametnije i ukloniti crkvu iz moje avlije. Ako vjeruju u Boga i poštuju njegove zakone, onda bi to trebali učiniti i bez suda, i to bolje danas nego sutra.

 Svi koji su se ogriješili o ovaj moj slučaj, Bog im je vratio na najgori način. Evo, vidite kako je prošao Kačavenda – poručuje Fata.Za ishod procesa Fata je posebno zabrinuta, ali, kaže, ne gubi nadu da će „pravda pobijediti nepravdu“. – Ne znam ja više ni ko sudi ni ko sprečava presudu. Znam da je do sada cijelu igru oko crkve vodio Vasilije Kačavenda, jer je on naredio da se crkva napravi u mojoj avliji. Ja se opet uzdam u Božiju, a i u sudsku pravdu da će se ovo kad-tad završiti. Ne znam da na svijetu postoji zakon koji kaže da se može otimati tuđe, pa zato očekujem da će i ovaj moj slučaj jednog dana doživjeti pravdu. Vidjet ćemo slušaju li sudije zakone ili politiku – kazala nam je jučer Fata Orlović. Prema informacijama iz Općinskog suda Srebrenica, rasprava u slučaju Fate Orlović zakazana je za naredni utorak.

(Avaz)

1253 Posjeta 1 Posjeta danas