20 tisuća gostiju na otvaranju monumentalnog Islamskog centra u Rijeci

rijeka

20.000 gostiju očekuje se na današnjem svečanom otvorenju Islamskog centra u Rijeci.

Točno u podne započet će svečanost otvorenja na kojem će prisustvovati najviši vjerski i crkveni predstavnici u Republici Hrvatskoj, BiH i regije, predstavnici diplomatskih misija u Hrvatskoj, predsjednik Ivo Josipović te ministar vakufa države Katar koji će i otvoriti islamski centar. Među uzvanicima bit će naravno i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te župan Vidoje Vujić. Bit će to mjesto molitve, rekao je glavni riječki imam Hajrudin Mujkanović.

“Vjerujem da će naš Islamski centar Rijeka biti mjesto molitve i okupljanja 10.000 građana islamske vjeroispovijesti u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji i da će zbog svoje iznimne arhitektonske, građevinske i kulturne vrijednosti, biti na ponos ne samo muslimanima, nego svakako i svim Riječanima, ali i islamistima naše prelijepe županije”, naglasio je Mujkanović.

Islamski centar izgrađen je prema zamisli akademskog kipara Dušana Džamonje te arhitekata Darka Vlahovića i Branka Vučinovića.

Investitor izgradnje je Islamska zajednica u Hrvatskoj, Medžlis Islamske zajednice Rijeka. Cjelokupna investicija iznosi oko 76 milijuna kuna.

Na području Zameta tako se danas uvodi i privremena regulacija prometa, pa će od 8 do 18 sati biti zatvorene ulice: Ante Mandića, Mate Sušnja, Čavalsko, Bilogorska , Ulica Zametskog korena, Škrobotovac, Bogomira Ćikovića Marčeva, Ulica Maria Gennaria i dionica državne ceste 427 od čvora Rujevica do čvora Hosti.
  

(Index.hr)

1108 Posjeta 1 Posjeta danas