Kvaliteta mladog krumpira nikad nije bila upitna

34--krumpir-1

LJUBUŠKI – Ispred OŠ u Veljacima prekjučer je, unatoč svim elementarnim nepogodama koje su ove godine zadesile poljoprivrednike, održana 4. po redu manifestacija “Dani otvorenih polja mladog krumpira 2013.”. Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ante Mišetić. Nakon pozdravnih riječi predstavnika MZ-a Veljaci Ivana Mišetića, nazočnima su se obratili predsjednik Mišetić, ministar financija ZHŽ-a Radoslav Luburić,  te predsjednik Općinskog vijeća Ljubuški Toni Kraljević. U radno-tematskom dijelu koji ove godine nosi naziv “Zaštita zemljopisnog podrijetla ranog krumpira” govorio je predsjednik Udruge poljodjelaca u ZHŽ-u Dubravko Vukojević.

“Projekt zaštite zemljopisnog podrijetla ljubuškog  ranog krumpira je u završnoj fazi, na čemu bih se posebno zahvalio načelniku općine Ljubuški Nevenku Barbariću koji nas je podržao u svakom smislu prepoznavši važnost ovog projekta. Ime ljubuški rani krumpir već se može koristiti, a pred nama je veliki posao da ga u nadolazećem razdoblju plasiramo na tržište BiH i EU-a. Kvaliteta našeg mladog krumpira nikad nije bila upitna, ali cijenom na tržištu rijetko smo bili zadovoljni i većinom je bila na granici isplativosti”, kazao je Vukojević.
On se, kako je ovom prilikom istaknuo, nada da će projekt zaštite zemljopisnog podrijetla ljubuškog ranog krumpira doprinijeti promociji ovog proizvoda prepoznatljive kvalitete.
“Vrlo brzo očekujemo i financijske efekte”, istaknuo je Vukojević apelirajući na Vladu ZHŽ-a i Ministarstvo gospodarstva da ulože dodatne napore i u ovako teškoj financijskoj situaciji iznađu načina dodatno potpomoći poljoprivrednike.

Piše: Ružica Puljić

894 Posjeta 1 Posjeta danas