Marš mira Sarajevo – Nezuk – Srebrenica 2013.

marsmira

Iz Sarajeva će i ove godine 3. jula krenuti Marš mira, kao znak sjećanja na sve žrtve genocida u Srebrenici.

Iz Organizacionog odbora navode da se svi zainteresirani za sudjelovanje na tom maršu mogu prijaviti putem online prijave na adresu marsmira_sarajevo@hotmail.com ili na broj telefona 061 302 830.

Obrazac za prijavu učesnika/ca može se naći na Facebook stranici grupe “Marš mira Sarajevo-Nezuk-Srebrenica 2012.” Prijave se vrše najkasnije do 21. juna ove godine.

– Molimo sve zainteresirane da, prije nego donesu odluku o sudjelovanju, preuzmu potrebne informacije o terminu, trasi koja se prolazi tokom Marša mira, težini, uvjetima, kodeksu ponašanja, vremenskom trajanju i ostalim bitnim elementima vezanim za organizaciju i realizaciju tog izuzetno zahtjevnog poduhvata. Svi ti podaci se također mogu pronaći na pomenutoj Facebook stranici grupe – navodi se.

Organizacioni odbor najavio je za petak, 14. juna konferenciju za medije u Velikoj sali Doma sindikata, ul. Obala Kulina bana 1 u Sarajevu koja će biti posvećena organizaciji ovogodišnjeg Marša mira Sarajevo – Nezuk – Srebrenica.

– Tada će javnosti biti prezentirane dodatne informacije i svi bitni podaci vezani za realizaciju tog tradicionalnog obilježavanja stradanja nedužnih u genocidu koji se u julu 1995. godine dogodio u Srebrenici – navodi Organizacioni odbor.

(FENA)

989 Posjeta 1 Posjeta danas