EMIR BALIĆ Današnji skokovi bude mi nostalgiju

emir-balic-1

Još nas dva dana dijele do početka ovogodišnjih 447. skokova sa Starog mosta, kada su sve oči usmjerene na brojne skakače koji će pokušati osvojiti laskavu titulu pobjednika. No, da bi se znao pobjednik, potreban je i stručni žiri, koji će i ove godine pomno pratiti svaki skok i odlučiti o tituli najboljega. Ovogodišnji žiri čine Jahur Dundo Mustafa, Mirsad Deda Pašić, Tuško Bajović, Željko Džeba, na čelu s predsjednikom Emirom Balićem, koji je za naš list progovorio o ovogodišnjoj manifestaciji.

Velik broj skakača

– Kao i prethodnih godina, i na ovogodišnjim skokovima nam dolaze skakači sa strane i naši mostarski skakači. Naglasio bih da ove godine očekujemo najveći broj skakača u odnosu na dosadašnje godine, istaknuo je Balić. Upravo će on s ostalim članovima žirija odlučiti tko će ovog puta odnijeti pobjedu.
– Žiri će, kao i svaki put dosad, ocjenjivati skokove i skakače, a ako dva ili tri skakača budu imala isti broj glasova, slijedit će tajno glasovanje i onaj s najvećim brojem glasova će biti proglašen pobjednikom, naglasio je Balić, govoreći da smatra da je ove godine konkurencija vrlo jaka. Na nedjeljnoj manifestaciji će biti najmanje pet mostarskih skakača na glavu, a skokove na noge će skakati isključivo mostarski skakači, što je tradicija od postojanja Starog mosta.

Nekadašnje vrijeme

Osim što je član žirija, Balić je javnosti poznat kao legendarni skakač sa Starog mosta koji je 20 puta sudjelovao u službenim natjecanjima, a sa svojom čuvenom “lastom” pobijedio je 13 puta. Četiri puta je bio drugi, tri puta treći, a u našem razgovoru se prisjetio i nekadašnjih vremena.
– Mnogo je razlike u odnosu na danas jer smo mi prije mogli više trenirati i Neretva je bila toplija te bismo kao mladići cijeli raspust provodili na Neretvi, kada je bilo i više kupača, a samim time i skakača, rekao je Balić, koji s nostalgijom promatra današnje skokove, a svoj posljednji je skočio 1995. godine s trampolina koji je bio na Starom mostu.
– Ovom prilikom pozivam sve Mostarce i one koji nisu iz Mostara da dođu gledati skokove jer mislim da će imati što i vidjeti, poručio je Balić.

(Dnevni List)

717 Posjeta 2 Posjeta danas