Silo na krevetu

Kategorija: Ante Granic    
    Datum kreiranja srijeda, 14 April 2010 13:02
    Datum posljednje izmjene utorak, 15 Februar 2011 14:43
    Objavljeno srijeda, 14 April 2010 13:02
    Klikova: 1927

AnteGranic

E , moj covice – svasta je bilo u nase vrime . Svasta ,isukrstami !Recimo – silo .Odnese te vrag na silo ,piske tamo – piske nazad ,i na sridi – nista . Ali-opet se bar nasmijes . Prica se svasta smisno.

Tako su nam pricali da gori , u brdima – e necu sada da spominjem imena sela – ti dodjes curi na silo , i odma u krevet .Ono , znas :”Od Mostara do Siroka briga – nema cure s kojom nisam liga..!” Ali , nije tu bilo nista .Lezis s curom i cosas…asikujes , tu u krevetu.Ne mogu se zaklet da nije nesto i bilo – ali , to je tada bija taki obicaj. E , sada – o tomu ima prica .

Poslin Drugog svitskog rata – izginuli momci na obe strane , nestali ,izgubili se…cure ostale neudate , i mlade zene udovice . I tako ,islo se ” na kokuruz” u Vojvodinu . Ko ce nego mlade cure i udovice.Posebno mlade cure ,jer kod nas nije bilo momaka…Kad bogareti ,ostane jednom iz samo jednog sela deset cura tamo poudavale se . A bile ,kazu , iz oni sela di se drzi silo na krevetu.

Prosla jedna,dvi,tri godine-pet ,one ne dolaze , samo pisu pisma .Kad jednom – evo ti ih ! I to sve zajedno i sa muzevima …Ali,bogareti ,ni jedna nema dice . Ni jedna .Ne radjaju i kvit !

I tako ,obradovali se ovi nasi zetovima , i ric-po ric ,jedan starina ce njima :

– Ama ,bogareti ,kako su vam ove nase tamo – jeste li zadovoljni ?

-Pa , jesmo uglavnom,kaze jedan…Ali , eto , imamo jedan problem –

ne radjaju..ne radjaju ,brate…ne radjaju – pa to ti je !

Starina koji je pita – pogladu bradu pa rece :

-Kako ne radjaju , viru im jebem…pa ,kad su bile kod nas – radjale su !!..

1203 Posjeta 1 Posjeta danas