Uspijeh ljubuske dizajnerice (Ana Lukaenda, Ćukijeva kcerka) u Milanu

analuk

Bh. dizajnerice Mersiha Karić i Ana Lukenda pozvane su da učestvuju na finalnom takmičenju za inovacije u industrijskom dizajnu, koje se održava u Milanu u sklopu sajma HOST.

Ceremonija dodjele nagrada održat će se 19. oktobra u 11:30 sati, a svi učesnici će dobiti jedan od dva renomirana certifikata koja dodjeljuju Fiera di Milano i POLI.design, jedna od najpriznatijih svjetskih škola dizajna.

U aprilu ove godine, HOST Fiera di Milano i POLI.design objavili su međunarodni konkurs s ciljem odabira i dodjele nagrada za najinovativnije prijedloge koji će u sektoru ugostiteljstva unaprijediti trendove i postojeće koncepte te biti izloženi na HOST sajmu.

Vođene logikom prosječnog korisnika stambenog ili ugostiteljskog prostora dizajnerice Mersiha i Ana su osmislile jedinstven komad namještaja, koji je u potpunosti ispunio uslove pomenutog konkursa, te su se uprkos velikoj konkurenciji našle u samom finalu takmičenja zajedno sa dizajnerima iz Kine, Norveške i Italije.

Funkcionalnost, modularnost i jednostavnost u izvedbi bile su tri osnovne karakteristike koje su kao početni input bile dovoljno motivirajuće za početak rada na transformabilnoj sofi. “Čiste” forme, višebojno osmišljena transformabilna sofa uključuje trosjed, fotelju, tabure i naslone koji su sastavni dio njene unikatne osobnosti.

Osnova ideje su nasloni koje je moguće pozicionirati i “uklopiti” sa svakim drugim elementom te stvoriti beskonačno mnogo kombinacija od svega nekoliko dijelova. Ime La'cocha (lakoća) deskriptivno govori o jednostavnosti upotrebe sofe, čija će se maketa za svega nekoliko dana naći na meti najoštrijeg suda kada je riječ o inovativnom dizajnu ugostiteljstva.

ana

Novi proizvodi, nove ideje, nove usluge i novi posao su ključne odrednice HOST sajma, međunarodne izložbe turizma i ugostiteljstva, koji zauzima vodeće mjesto na svjetskom tržištu kada je riječ o oblasti HO.RE.CA (hotel, restoran, catering).
(Klix.ba

1852 Posjeta 1 Posjeta danas