Brazil spreman za najveći fudbalski šou: Žrijeb grupa trajat će 35 minuta

brazil

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 6. decembra saznat će imena protivnika u grupi Svjetskog prvenstva koje će se naredne godine od 12. juna do 13. jula održati u Brazilu.

Mnogi predviđaju da će Mundijal u zemlji fudbala biti jedan od najbolje organizovanih u istoriji najvažnije sporedne stvari na svijetu. Kao najava toga, Brazilci su najavili spektakl prilikim žrijeba grupa. Svečanu ceremoniju koja počinje u 13 sati po lokalnom, odnosno 17 po našem vremenu, vodit će tamošnji glumci Fernanda Lima i Rodrigo Hilbert, a u zabavnom dijelu nastupit će velika imena sa brazilske muzičke pozornice kao što su Margaret Menezes, Alcione, Olodum i Emicida…

“Zabava večeri koja će biti održana u Costa do Sauipe (Bahia, op. a) ponudit će navijačima širom svijeta okus Brazila i onoga što mogu očekivati narednog ljeta. Tim umjetnika predstavit će kulturne i muzičke raznolikosti Brazila”, piše oficijalna stranica Svjetske fudbalske federacije (fifa.com).

Live šuo će trajati 90 minuta, a održat će se na posebno izgrađenom mjestu na obali Bahia koja je dizajnirano za predstavljanje prirodnih ljepota zemlje domaćina i mnoge muzičke znamenitosti. Sam postupak žrijeba počet će u 17.45 sati (po našem vremenu) i trajat će 35 minuta.

Našu delegaciju u Brazilu predvodit će predsjednik Elvedin Dino Begić i selektor Safet Sušić, s kojima će biti još i generalni sekretar Jasmin Baković, sekretar stručnog štaba Elmir Pilav, Adnan Džemidžić, portparol Slavica Pecikoza… Nakon žrijeba naša delegacija donijet će konačnu odluku o kampu u kojem će zmajevi odsjesti narednog ljeta.

914 Posjeta 1 Posjeta danas