Urucena pomoc u Begov Han

pomoclj

 

Donosimo kratki izvjestaj o humanitarnoj akciji koju je vodio medzlis Ljubuski. Dostavljamo i fotografije od pomoći koju su nase dzematlije uputile u Zepce. Pratioci pomoci su bili nas imam i predsjednim medzlisa Ljubuski Elezovic Mumin.
Evo izvjestaja nasega imama Semse ef.Germica.

 

 01.06.2014 godine u nedjelju prikupljena pomoć za nastradale u poplavama dostavljena u Begov Han kod Žepča.U jednom od centara nastradalih u poplavama smješteno je 80 osoba,tako da pomoć koja je ukupljena a sadrži hranu,vodu ,higijenske potrepštine,odjecu ,posteljine i nešto poljoprivrednih proizvoda uručena je tom centru.U razgovoru sa rukovodiocima centra saznali smo da trenutno ne oskudijevaju sa hranom i ostalim nužno potrebnim stvarima ali nemaju frižidera za  skladištenje mesa kad ga dobiju kao donaciju  kao i veš mašinu jer jedna koju imaju ne može da zadovolji njihove potrebe .MI ćemo pokušati novom akcijom da prikupimo sredstva da kupimo jednu veš mašini i jedan fižider da ih riješimo djelimično bar jedne brige  i olakšamo stanje tim ljudima jer Allah dž.š. zna koliko će potrajati vremenski njihova potreba za pomoći drugih ljudi.
Zahvaljujemo se svim ljudima koji su se odazvali i dali svoj doprinos odnosno razumijeli one koji su u potrebi i od svojih usta odvojili za unesrećene.

M.Selam

 

pomlj1

pomoclj

pomoclj1

pomoclj2

pomoclj3

pomoclj4

pomoclj6

pomoclju4

pomoclju7

pomoclju8

pomoclju9

pomocljub5

pomocljub6

zepce

zepce1

zepce2

zepce3

zepce4

zepce5

zepce6

zepce8

zepce9

 

1146 Posjeta 2 Posjeta danas