Elvir Gujic, uspjesni ljubusak

Dojamala

Rochester, USA, 04.juni 2015

Liberty Granite Receives 2015 best of Rochester Award

Nagradu grada  Rochester-a za dostignuća u 2015 dobila je firma “Liberty Granite”, čiji je vlasnik Elvir Gujić „Papadoja“ ili kratko „Doja“.

Svake godine Rochester dodjeljuje nagradu preduzećima koji se ističu u poslovnom uspjehu u svojim kategorijama. Velika važnost se pridaje kontaktu sa poslovnim partnerima i zadovoljnim mušterijama.

Elvir je kako sam kaže došao iz relativno malog gradića Ljubuškog, sa 30000 stanovnika u milionski grad i nakon 6 godina napornog rada postigao veliki uspjeh, proglašen najboljim.

Njegova firma „Liberty Granite“ bavi se obradom granita i ostalog kamena, rezanje, poliranje, ugradnja kamenih ploča u kuhinje, kupatila i ostalo po potrebi.

Elvir živi sa hanumom i dva sina Elvisom i Ervinom u Rochester-u.

Elvir je boravio jedno kratko vrijeme u Turskoj prije odlaska u Ameriku, zajedno sa braćom i sestrom.

Nije zaboravio svoje korijene i čvrsto su povezani sa domovinom Bosnom i Hercegovinom. U razgovoru sa Elvirom otkrio nam je da su mu najdraži šipci i murve s Takala na Žabljaku. Elvir je mnoge godine u ranoj mladosti proveo na Žabljaku gdje su živjeli rahmetli dedo Agan i nena Hidajeta.  Kasnijih godina živjeli su u kući na Vodici.

Rochester, New York

Rochester je grad u američkoj saveznoj državi New York i sjedište okruga Monroe, a prema popisu stanovništva iz 2000. imao je 219,773 stanovnika, što ga čini trećim najvećim gradom u saveznoj državi New York, nakon New Yorka i Buffala.

Grad Rochester nalazi se u središtu većeg metropolitanskog područja koje osim cijeloga okruga Monroe uključuje i okruge Genesee, Livingston, Ontario, Orleans i Wayne. Ta je konurbacija prema popisu iz 2000. imala ukupno 1,037,831 stanovnika.

 

 

Doja1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..

Doja11

Doja2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doja3

Elvis i Ervin ispred kuce na Vodici

Doja5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doja6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doja8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doja7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doja10

1971 Posjeta 1 Posjeta danas