Vasković Lukaču: Dragane, ko je ubio Jasmina Kajtezović iz Bihaća?

lukac-640x330Krajem prošle godine Dragan Lukač, aktuelni ministar MUP-a RS-a, održao je konferenciju za novinare na kojoj je optužio Slobodana Vaskovića da tekstovima na svom blogu ruši i podriva institucije RS-a, a naročito MUP RS-a. Lukač je tvrdio da Vasković na blogu obmanjuje građane informacijama da policija RS-a na protestima bije narod.

Vasković mu nije ostao dužan. Podsjetio je Lukača na njegovu ratnu prošlost, u kojoj, ako je vjerovati ovom poznatom blogeru, ima elemenata za istragu Tužilaštva BiH. Danas je objavljen ratni snimak na kojem se vidi kako Lukač naređuje “odvođenje” Nedžada Dizdarevića, koji je potom zaklan bajonetom. Zbog toga prenosimo dio Vaskovićevog teksta koji baca potpuno novo svjetlo na Dodikovog prvog policajca, prenosi Slobodna Bosna.

“Dragane, kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori ko je ubio Kajtezović Jasmina, iz naselja Ruža u Bihaću, prije početka ratnih dejstava 1992. godine? Da li si to bio ti?!

Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori koji Srbin je zajedno sa Ramom Brkićem, Emirom selimovićem, Ibrahimom Hodžićem zvanim Bajko, Šefikom Smlatićem, Jasminom Nuhanovićem i Irfanom Saračevićem bio na početku rata u jedinici Zike Kadrića? Da li si to bio ti?

Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori koji Srbin je na početku ratnih dejstava u Bosanskoj Krupi, u sastavu jedinice Zike Kadrića, pucao po Srbima? I to iz snajpera? Da li si to bio ti?

Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa reci, kojeg Srbina je Zikina grupa prebacila na srpsku teritoriju, kako ga ne bi stigla osveta zbog ubistva Jasmina Kajtezovića? Da li si to bio ti?

Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko, pa reci koliko puta si se nakon rata sreo sa Hamdijom Abdićem Tigrom, koji je prolio hektolitre srpske krvi. Meni si rekao samo dvaput, od čega jednom u “Majveju”, a ja tvrdim da si se sreo sa njim nakon rata najmanje 25 puta. I sređivao si mu medicinske dokumente da ne ide u zatvor na izdržavanje kazne. Da mi nećeš Hamdiju sada “svezati” da me makne?!

Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko, pa reci kako je moguće da si ti Dragan Lukač izgubio sudski spor (kleveta) od Drage Jajčevića (broj 71 0 p 079856 10 p), a Drago Jajčević ti je u lice, u prostorijama Komunalne policije u Banjaluci, rekao da si nakon rata “sa svojim momcima” njegov objekat digao u vazduh, da mu je, nakon rata, onemogućavan ostanak u Banjaluci, da su mu napadani roditelji, da mu je zbog napada podlegla tetka i da si ti Dragan Lukač jedan od organizatora napada njega!

Vaš šef Dragan Lukač je 1998. godine minirao moju kuću, dok su u njoj bili moji roditelji”, rekao ti je Jajčević u lice pred svjedocima.
Ti si ga tužio i izgubio spor. Kako?”

Izvor. slobodna bosna

984 Posjeta 1 Posjeta danas