PK LJUBUŠKI: POMNO UREĐUJU SVAKI PEDALJ POLETIŠTA, U PLANU POSTAVLJANJE KLUPA, METEOROLOŠKE STANICE S WEB KAMEROM…

Nakon što je osnovan Paragliding klub Ljubuški, koji je otvorio vrata ovom adrenalinskom sportu te privukao brojne domaće i strane letače, pokazalo se da ulaganja nisu bila uzaludna te da je Ljubuški postao jedno od najpopularnijih mjesta koja se spominju na letačkoj mapi.

S razlogom je poletište pored kule hercega Stjepana mamac za paraglidere, ali i za sve one koji vole uživati u prekrasnom panoramskom pogledu. To, naravno, ne bi bilo moguće bez članova ovog kluba koji neumorno rade i trude se da svaki pedalj pomno urede i da ovoj uspješnoj priči daju još veći obol.

Umjetna trava

Noviteta uvijek ima, a ono što zadovoljno u klubu ističu jest zakup zemljišta na kojem se nalazi poletište na razdoblje od 25 godina. Također, uspješno su postavili 1000 kvadrata umjetne trave, a u ovom poslu pomoć im je pružio i Grad Ljubuški te JP Parkovi.

pk ljubuski 3 1536x1024

„Zahvaljujemo svim sponzorima, izvođačima radova, kao i dobrim ljudima koji su nam pomogli da naši snovi postanu stvarnost. Iako ove godine letačka sezona u državi i izvan nje nije omogućila super spektakularne letove, bitno je napomenuti da Paragliding klub Ljubuški zauzima prvo mjesto po statistici (www.xcglobe.com/stats) koju predvode naši članovi Slaviša Lazarević, Branimir Mandić i David Šiljeg. Na timskoj ljestvici, PK Ljubuški, pak, uvjerljivo drži prvo mjesto ispred Extreme Sport Sarajevo, s ukupnom sumom od 6160 km za 465 sati“, kazao je za naš list Robert Hodžić, jedan od članova PK Ljubuški.

Dodao je kako su ove godine u BiH ostvarena 3 leta od 100 kilometara te da pripadaju članovima PK Ljubuški, kao i to da će tradicionalni Ljubuški Open 2020. najvjerojatnije biti odgođen.

Upitan Ljubuški Open 2020.

„Koronavirus nam je pomrsio planove, no mi nećemo odustati. Ako se događaj ne održi krajem rujna, raspoloživo vrijeme iskoristit ćemo za pripreme i u idućoj godini pokazati da smo organizacijski još bolji“, naglasio je Hodžić.

Kada je riječ o nastavku uređenja poletišta, u planu je postavljanje klupa, meteorološke stanice s web kamerom te tabli s informacijama po uzoru na ostala europska poletišta.

pk ljubuski 4 1536x1024

„Svi se nadamo da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve i da ćemo u budućnosti u našem Ljubuškom imati jedan svjetski ili europski događaj“, istaknuo je Hodžić te je napomenuo kako su tijekom ljeta u Ljubuški dolazili letači iz svih krajeva BiH i susjedne Hrvatske.

„Osim dobrog i sigurnog letenja, našim gostima želimo biti ugodni domaćini i dočekati ih što je moguće bolje. To i jest smisao cijele priče – druženje i razmjena iskustava“, zaključio je Hodžić.

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list

Bolji Ljubuski

1088 Posjeta 1 Posjeta danas