Obracanje dzematskog odbora i dzematlija dzemata Zabljak

Postovane dzematlije i prijatelji

Dzematski odbor dzemata Zabljak, uputio je zvanicni dopis putem e-maila agenciji “Delta” koji su nelegalno postavili detektor pokreta na dzamijskom ulazu. Tom prilikom su na ulaznu kapiju postavili jednu veliku tablu da je objekat pod tehnickom i fizickom zastitom !!??

Tabla je toliko velika i dominantna kao da se u objektu nalazi centrala agencije Delta !

Moramo reći, ovako uz put, da je prilično otužna takva zastita, detektor pokreta koji daje signal agenciji da je neko prošao ispod njega , bez saznanja istih da je netko usao u dvoriste dzamije, ili sta uopce znaci ta fizicka zastita? Oni kao stite objekat dzamije, pitanje je, pa od koga?

Od pogleda prolaznika, možda ! Firmi “Delta” upucen je zvanični dopis, putem maila, na koji su isti ostali gluhi. Napominjemo da su ovom aktivnoscu i Delta i narucioci direktno ugrozili vjerske slobode dzematlija dzamata Zabljak i drugih Muslimana koji kao turisti posjecuju dzamiju na zabljaku i zele da klanjaju. Delta je u tom mailu upoznata da osobe koje su ih angazovale nemaju nemaju ovlast da potpisu takve ugovore. Tarik Mujanovic (osoba koja se eksponira i lažno predstavlja) nema apsolutno nikakvu funkciju u Islamskoj zajednici u Ljubuskom. Semso Germic je clan odbora za vjerska pitanja, te ni on nema tih ovlasti.

A nesto se tu pita i dzematski odbor dzemata Zabljak na cijem objektu je ugradjen detektor pokreta. Agencija se nije udostojila ni da provjeri ove navode ili da dostavi eventualno potpisani ugovor, sa navedenim osobama.

Razumnom covjeku je jasno da ,izvedenim radovima, nema nikakve zastite objekta i da su odredjena sredstva džematlija potrosena, bolje receno bacena. Vjerovatni cilj te mudre aktivnosti je bio da se dolascima radnika Delte plaše džematlije, da Delta vrši nadzor tko ulazi, izlazi iz objekta, ili ne daj Bože da sebi uzme za pravo da tjera džematlije!

Delta je pri svemu ovome pokazala veliki neprofesionalizam i neposlovnost, neodgovarajuci na zvanični dopis. To ide na njihovu referenc listu kao i nivo “zastite” koje su izveli , da ne spominjemo ruglo od table, postavljenu na ulaznu kapiju.

Ta ista agencija nije provjerila dali su naručioci vlasnici nekretnine, da su detektor usmjerili na javnu površinu grada koja je uvjek bila okupljalište stanovnika Žabljaka !

Da se osvrnemo jos jednom na tu famoznu ”fizicku” zastitu objekta !! Da li to Delta misli da ce objekat stititi tjerajuci ukucane objekta i njihove goste?? Da li Tarik i Semso misle da je ovo briga o objektu?? Mislim da je to jako tuzno, zajedno sa tom dvojicom osoba. Imali su priliku da vode brigu o objektima više od dvadeset godina. Rezultat njihove brige je vidljiv na slikama stanja tih objekata, prije pokrenutih akcija.

Da su vodili brigu o objektu placali bi struju na objektima ( ne bi sramotili islamsku zajednicu) cistili bi objekat, odrzavali, krecili, rjesavali vlagu, spasavali cilime, kosili mezarje itd itd. Nije se imalo kada trebala se placati kirija u stanu u Sarajevu. Evo , a zavrsimo ovaj izvještaj.. niti ce Delta, ni Tarik ni Semso brinuti i stititi objekte. Dzematlije to rade, a pokazali su i to na koji nacin to rade, sakupljajuci novac, izvještavajući donatore o svakoj potrošenoj marki, i nesebicno radeci na istim. Nece ni Delta ni navedene osobe, Delta sa svojim senzorima, niti dvojac zakljucavanjem objekata, ugrozavati prava dzematlija, a to su vjerske slobode. Delto, smatramo vas ugovor nevazecim, a vase dolaske na objekat karakterisemo nelegitimnim. U tom naumu, na objekat niste dobro dosli, ali nekim drugim naumom, jeste.

Na kraju da napomenemo i da ljudi u Ljubuskom znaju da smo uputili zvanican dopis Semsi e.Germicu da se dzamije otvore i da se moze klanjati u njima
on se oglusio i o ovaj zahtjev dzematlija u Ljubuskom.

Džematski odbor i

Dzematlije dzemata Zabljak

2113 Posjeta 1 Posjeta danas