Protesti dzematlija Ljubuskog pred mostarskim muftijstvom

Nakon sto su Ljubuski Bosnjaci poslali dosta dopisa prema muftijstvu,rijasetu i Saboru Islamske zajednice BiH a ni na jedan dopis nisu nikad dobili odgovor, nadajuci se, da ce nadlezni rijese probleme u Ljubuskom, dzematlije su odlucile da organizovano idu na mirne prosvjede
pred muftijstvo u Mostar. Nakon maltretiranja  i sikaniranja dzematlija i radnika sa policijom i Deltom, nakon visetanih ispitivanja odlazenja  u policiji cak i zena njihovo strpljenje doslo je kraju. Protesti ce se odrzati u srijedu 18.10.2023.godine u 11 sati pred muftijstvom .
Dzematlije poozivaju sve Ljubusake koji zele da idu na prosvjede da dodju u srijedu u 9 sati pred dzamiju Zabljak  odakle ce biti organiziran prevoz za Mostar.
Zelimo da se obratimo i pozovemo Ljubusake koji zive u Mostaru i sve ljude dobre volje,da dodju u srijedu i daju nam podrsku da problem Ljubuskog predstavimo BiH javnosti.
Prosvjedi su mirni i njima zelimo ukazat na veliku nepravdu koja se cini dzematlijama Ljubuskog.
Tri covjeka su necasno i izbornim prevarama 20 godina prisvojili sve ono sto pripada Bosnjacima Ljubuskog.
Za “predsjednika” nam je nametnut covjek koji u 21 stoljecu nikad kompjutera nije vidio a ne da nesto na njemu uradi.
Ipak on se vrlo dobro snalazi u namjestanju izbora,laznim prijavama dzamatlija u Mup i sumnjivim finansijskim transakcijama.
Taj covjek u saradnji sa Semsom Germicem i Tarikom Mujanovicem tuzio je sudu dvojicu casnih Ljubusaka. Taj covjek ne dozvoljava da se na dzamiju Gozulj koja je bez problema svecano otvorena ugrade mafile i minber koje su Ljubusaci platili stolarima 6.000 km.
Iz svih tih razloga pozivamo vas sve da iskazemo svoj protest pred muftijstvom.

1463 Posjeta 1 Posjeta danas