Hirurg iz al-Shifa bolnice: ‘Mi smo usred ratne zone’

Situacija unutar bolnice al-Shifa je užasna i postaje sve teža, rekao je za Al Jazeeru dr. Ahmad Mokhallalati, hirurg u bolnici.

“Teško možemo liječiti pacijente unutar bolnice i nalazimo se usred ratne zone. Stalni su zračni napadi, a dronovi lebde unutar bolničkog područja”, rekao je.

Napomenuo je da se svi, uključujući ljekare, koji se kreću između zgrada bolničkog kompleksa također osjećaju nesigurno.

“Prekjučer oko 2 sata ujutro nestala je struja zbog nekih problema. Inženjera koji je išao pokušati to popraviti pogodio je dron i ozlijedio ga u vrat. Četiri njegova uda su paralizirana”, rekao je.

Dr. Mokhallalati je istaknuo da su zbog toga što bolnica ostaje bez struje i s oko 63 pacijenta na JIL-u i bebama na inkubatorima, premjestili sve ventilatore i inkubatore u glavnu hiruršku dvoranu i zatvorili druge operacijske dvorane, kako bi osigurali da mogu dobiti sva električna energija potrebna za liječenje pacijenata na jednom mjestu.

Također je dodao da je najava izraelske vojske da ljudi mogu koristiti izlaz na istočnoj strani bolničkog kompleksa za odlazak “jedna velika laž”.

“Pred očima sam vidio peteročlanu porodicu koja je jučer pokušala krenuti s istoka i upucani su. Pa su se vratili ozlijeđeni”, rekao je.

ALJAZEERA

“Izraelci su također prekjučer pozvali direktora bolnice i naredili nam da se evakuiramo. No zamolio ih je da pomognu organizirati način evakuacije pacijenata. Nisu imali plan i sljedeći dan su nazvali i rekli da ne ciljaju bolnicu. Dakle, Izraelci komuniciraju na vrlo loš način i nastavljaju manipulirati nama,” dodao je dr. Mokhallalati.

“Potreban nam je plan za evakuaciju pod zaštitom međunarodne organizacije.”

 

403 Posjeta 1 Posjeta danas