Obilježena 32. godišnjica pogibije petorice ljubuških branitelja na Krivodolu

Prije trideset i dvije godine, 23.svibnja 1992. godine na Krivodolu kod Mostara život na Oltar Domovine položila su petorica pripadnika HVO-a iz Ljubuškog, Ante Tolić, Žarko Miličević, Nedjeljko Bandur, Slavko Macan i Adis Mujanović.

U spomen na njihovu žrtvu danas su se obitelji poginulih, suborci, prijatelji, čelnici grada Ljubuškog i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rada, suborci iz IV radiško-probojske satnije, predstavnici Skupštine i Vlade ŽZH, pripadnici Specijalne policije MUP-a ŽZH i predstavnici Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Mostara posjetili mjesto stradanja petorice branitelja, te položili vijence i zapalili svijeće.

Prigodnu službu riječi predvodio je fra Dario Dodig, gvardijan s Humca i humački župnik, a prigodnim se riječima zahvale i zazivom božjeg blagoslova obratio i glavni ljubuški imam Šemso ef. Germić.

U ime suboraca, emotivnim govorom, pokojnih branitelja prisjetio se Ivan Luburić „Ković“. Komemoraciji je nazočio i župnik u Kruševu don Marko Šutalo.

I ove godine na komemoraciju se odazvao veliki broj Ljubušaka i mještana Krivodola, kao i djece iz Gimnazije Ljubuški. Nakon završetka službenog dijela domaćini, mještani Krivodola, pripremili su osvježavajuća pića za sve koji su pohodili mjesto pogibije naših branitelja, a organizator, Služba za branitelje grada Ljubuškog organizirala je zajednički ručak.

Radio Ljubuški

656 Posjeta 7 Posjeta danas