Objekti u Pobriscu ponovo u fazi devastacije!?

Godinu i po dana je proslo kako su dzematlije Ljubuskog obnovile ljubusku gasulhanu, bivsi ured efendije,toalet i abdesthanu.
Na nasu veliku zalost i zaprepastenje stanje se opet vraca na ono kakvo je bilo prije obnove. Nebriga nadleznih, koji su sebi uzeli u zadatak da se brinu za ove objekte
glavni je razlog ponove zapustenosti i devastacije ovih objekata.

Kada je pocela obnova ovih prostorija dzematlije su usle u totalno unistene objekte. Sve je bilo toliko zapusteno i prljavo da je trebalo vremena i vremena da se to sve dovede u lijepo stanje.
Ljudi su radili po hladnoci i kisi, radilo se do kasno u noc, iz dana u dan skoro mjesec dana dnevno po 5-6 majstora.
Trudili smo se da svaka mrva bude lijepo i skladno uradjena. Opet napomena da svi koji su radili nisu radili radi materijalne koristi i nisu svoje radove naplatili ni marke vec su srcem sve uradili radi hajra i opceg dobrocinstva i za  zajednicu. Jednom rjecju svi smo sokirani.
Citaocima poostavljamo nekoliko slika prije radova i tijek samih radova. Postavljamo slike i kakve smo prostorije ostavili rukovodstvu Medzlisa Ljubuski nakon zavrsenih radova u januarau 2023.godine.
I na veliku zalost postavljamo i slike sto smo primili jucer kakvo je stanje danas.

Kada se zavrsila obnova gasulhane nasli smo osobu koja je trebala cistiti sve ove prostorije nakon svakog gasula i toj osobi dajemo kljuc . Nasli smo i porodicu koja bi sama placala ciscenje.

Obavjestili smo efendiju o ovom projektu i da je pitanje ciscenja ovh prostora u PObriscu rijeseno. Nadali smo se da ce sve uvijek biti cisto i pod kontrolom. Nakon nekog vremena  sok?! “Cuvari vakufa” donose odluku i mjenjaju sve brave na svim objektima i plan o svakodnevnom ciscenju pada u vodu. Svojim javaslukom i lijenosti , namjerno ili ne,  ostavljene su vrata toaleta sirom otvorena da skitnice
i razni probisvjeti mogu da  se izivljavaju na nasoj imovini.Ovo sto se ponovo desava u Ljubuskom je zlocin.

1134 Posjeta 2 Posjeta danas