ELMA BUNAR: ESTETSKA MEDICINA

U srijedu 11.03.2020 u Bošnjačkom institutu Adila Zulfikarpašića održana je promocija knjige:ESTETSKA MEDICINA autora Elme Bunar,kćerke rah. Hame Bunara i dr. Emine Bunar rođ.Kapetanović.

Elma Bunar je rođena 1964.godine u Sarajevu.Školovala se u Sarajevu,Italiji,Francuskoj…a knjigu je izdala Medicinska naklada Zagreb.

Knjigu se predstavili:

Doc.dr.sc. Aleksandra Pirjavec-Mahić

Dr. Amra Mehmedbegović-Kalčo

Prof. Anđa Raič u ime Medicinske naklade

Elma Bunar,dr.med.

Muzički intermezzo:Anamarija Marić,violina

Ostaju zapamćene riječi prof. Anđe Raič:

„Knjiga je tako kratka riječ na svim jezicima,ali vrlo širok pojam neprocjenjivog  značenja;ona je duhovna i materijalna vrijednost,nekima znači mnogo,a nekima ništa.Neki ljudi ne znaju čak ni čitati,neki znaju ali ne čitaju,dok nekima knjiga znači čast,zadovoljstvo,pa i ponos ako svoje ime vide na knjizi ili u knjizi.Ima mnogo izreka o knjizi,a najbolji opis same biti knjige jest ona koja kaže:“Knjiga je duša i odjek misli čovječanstva“.

Je li knjiga fizički predmet ili intelektualno djelo?Ako bi bila samo fizički predmet,to bi značilo da je njezin sadržaj zapravo nevažan,što nije istina.Isto tako,kažemo li da je samo intelektualno djelo,također nije istina,jer negiramo važnost njezina izgleda i opreme.Čak i ako je u potpunosti lišimo njezina fizičkog stanja i prebacimo u digitalni svijet,i dalje joj nismo oduzeli sve njezine sastavne dijelove.Dakle,knjiga se podjednako sastoji od fizičkoga(materijalnoga,opipljivoga),kao i od sadržajnoga(duhovnog,stručnog).Knjiga je poput čovjeka…“

Dragoj Elmi želimo što više novih knjiga i novih izdanja na zadovoljstvo ljubitelja pisane riječi i knjige(knjiga).

Kemal Mahić

2240 Posjeta 2 Posjeta danas