Bajramska čestitka glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški ef. hadži Šemse Germića

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški Šemsudin ef.Germić je gostujući u programu Radija Ljubuški čestitao Kurban-bajram.

„Koristim priliku da svim muslimanima svijeta, a posebno muslimanima Bošnjacima, vjernicima Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški ma gdje da se nalaze u domovini i svijetu čestitam ove Mubarek dane pojačanog prisustva Allaha dž.š.

Da u zdravlju, u ovim specifičnim okolnostima u kojima provodimo, obilježavamo i dočekujemo Kurban Bajram, isti lijepo sa radošću obilježe sa članovima svojih porodica.

Isto tako da iskoriste ovaj dan i da ne zaborave svoju rodbinu, prijatelje, komšije i one koji su im nekada bili komšije, a danas žive hiljadama kilometara daleko od njih, da nanovo konektuju te međusobne ljudske veze u ime Allaha dž.š. i da međusobna stanja poprave.

Upravo ovi dani koji su iza nas su najbolji dani.

I Božji poslanik Muhammed a.s je rekao da su Allahu dž.š. najdraža djela koja čovjek može uraditi ona djela u deset dana mjeseca zul hidžeta“, rekao je između ostalog ef. Šemsudin ef.Germić.

Poslušajte čestitku:

 

Radio Ljubuški

Takođe i lokalni portali na području Ljubuškog uputili su bajramske čestitke, prenosimo neke.

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, posebice našim slušateljima i čitateljima našeg portala, Radio Ljubuški čestita Kurban-bajram,

uz želju da ga provedu u zdravlju i sreći, u duhu tradicije, sa svojim obiteljima, prijateljima i susjedima.

Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Radio Ljubuški

***************

Povodom Kurban-bajrama, vršitelj dužnosti gradonačelnika Grada Ljubuškog Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuškog Tihomir Kvesić uputili su čestitku svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

“U ime Grada Ljubuškog i osobno, svim islamskim vjernicima čestitamo blagdan žrtve, Kurban-bajram. Uz želje da ga provedete u obiteljskom i prijateljskom zajedništvu, želimo da vam donese obilje mira, zdravlja i sreće.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN”, stoji u čestitki.

ljubuski.ba

Bolji Ljubuški,

Bajramska cestitka, Bolji Ljubuski

Zahvaljujemo svima koji su nam uputili čestitke i poruke, svako dobro vam želimo,

ljubusaci.com

 

 

1750 Posjeta 1 Posjeta danas