Dr. Warburg: Kiselost organizma je uzrocnik raka i svih ostalih bolesti

celije

Je li vam poznat ovaj nevjerojatan podatak?

Osnovni uzrok raka službeno je otkriven prije 1923., a pronalazac je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svijetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti. Godine 1931. njemacki znanstvenik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka.

Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog nacina života.

Anti-fiziološkim nacinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizickom neaktivnošcu tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom. Stanicna kiselost istiskuje kisik, a pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu.

Dr. Warburg je rekao: “Pomanjkanje kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo”.

Ako imate previsoku kiselost, automatski ce vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat cete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika.

“Oduzmete li zdravoj stanici 35% njezinog kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr. Warburg.

“Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez iznimke”.

Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna.

U svojem djelu “Metabolizam tumora”, dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta:  krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kisika).

Otkrio je, da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kisika. Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoc glukoze i u sredini bez kisika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika. Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kisika, koja omogucava njihovo normalno funkcioniranje. Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom.

                           

Kiselost i alkalnost organizma ovisi o hrani

Nakon što je završen probavni proces, hrana, ovisno o svom nutritivnom profilu, stvara uvjete kiselosti ili alkalnosti u tijelu. Pojednostavljeno receno, alkalnost organizma ovisi o tome što jedemo. Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.

Naše stanice, da bi mogle uspješno funkcionirati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se izmedu 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama regulira kako ne bi upala u metabolicku kiselost. Medutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagaduje tijelo.

Hrana koja zakiseljuje tijelo

* Rafinirani šecer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelancevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušteraci. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).    

                       
* Duhan

* Alkohol

* Kofein

* Meso (sve vrste)        

           

* Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.       

* Rafinirana sol

* Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.

* Kruh

* Margarin

* Sva industrijski preradena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.

* Antibiotici i opcenito svi lijekovi

Hrana koja alkalizira                                   

* Svo sirovo povrce. Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.

* Voce. Naprimjer, limun unutar tijela ima veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli okus).   

                                                               
* Bademi. Vrlo su alkalni.

* Integralne žitarice: jedina alkalizirajuca žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i odredeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane.

                       
* Med. Ima vrlo visoku alkalnost.

* Klorofil. Zelene biljke sadrže klorofil koji je veoma alkalan.

* Voda. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tijekom cijelog dana.

* Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Sjedeci nacin života uništava život.

Kemoterapija ne lijeci nego pogoršava kiselost organizma

Kemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutraliziralo kiselost žrtvujuci minerale (kalcij, magnezij, kalij) ugradene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primjecujemo promjene na osobama koje primaju kemoterapiju, izmedu ostalog i opadanje kose.

Ostali lijekovi takoder pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbjegavati koliko je to god moguce.

Ispravan omjer pH

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguce da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno ciste vode i vježba.

Da biste se ispravno hranili, osigurajte si 60% alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u vecini kiseli, kao što su gazirana pica, slatkiši, brza hrana.

Ne zloupotrebljavajte sol te je koristite što je manje moguce. Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80% alkalna. Imate li karcinom, savjet je da alkalizirate tijelo što je više moguce. To možete postici uz pomoc prehrane, vježbe, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa klorofila.

Mišljenja strucnjaka

“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna tocka zasicenosti tijela kiselošcu”, – George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpriznatijih kirurga na svijetu.

“Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego cinjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u tijelu.” – Dr. Theodore A. Baroody, knjiga “Alkaliziraj ili umri” (“Alcalize or Die”):

“Povecana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dode do poremecaja ravnoteže i organizam zapocne skladištiti kiselost i toksine u vecoj mjeri nego što ih može izluciti, onda se javljaju bolesti.” – dr. Robert O. Young.

1312 Posjeta 1 Posjeta danas