CETNICI NEKA SE NE BOJE!

100 Muhamed Mahmutovic 1994

Odmah po završetku zadnje agresije na Bosnu i Hercegovinu, kaže mi jedan borac da će doći vrijeme kad se neće smjeti reći da si se borio za tu državu.

Gledao sam ga u čudu, jer je to jedan sasvim običan čovjek, srednjeg obrazovanja, koji nije dobro ni razumio kakvu smo državu dobili u Daytonu, voljom međunarodnih moćnika, koji su nam prije toga svezali ruke na leđa i ostavili nas najkrvoločnijim zvijerima.

Koliko sam se puta dosad sjetio tog tihog i prekaljenog i mudrog borca, koji je sa svojim instiktom znao da nešto nije u redu.

U svom dugogodišnjem novinarskom radu veoma rijetko sam koristio riječ izdajnik, osim za one za koje su postojali nedvosmisleni dokazi kao što je slučaj Fikreta Abdića. Juče su nam dokaze da su izdajnici sami pribavili Zlatko Lagumdžija i Fahrudin Radončić, koji su usvojili po hitnom postupku dva zakona – Zakon o JMBG i Zakon o prebivalištu i boravištu. Radost među političkim predstavnicima iz genocidne tvorevine nakon usvajanja ovih zakona je sasvim jasan znak da su ostvarili Karadžićeve ciljeve, a nama jasan znak da su nas ova dvojica IZDALI uz pomoć svojih poslušnika u parlamentarnim klupama, koji ionako popiše krv na slamku sopstvenom osiromašenom narodu!
Haram im bilo!

Molim za halal sve one kojima sam na njihovo pitanje u vezi ulaska Radončića u politiku, odgovorio da smatram pozitivnim Radončićevo osnivanje stranke. Kod nas u Krajini narod kaže da bez velike škole, nema ni velike budale, pa se sad sasvim jasno pronalazim u ovoj izreci. Mislim da onaj borac sa početka ove priče ne bi nikad mogao ispasti budala kao ja. Dugo godina sam bio dopisnik Avaza i još uvjek sam ponosan na taj period, jer je Avaz tada bio potpuno drugačiji. Sad se ne osjećam nimalo prijatno kada me negdje predstave kao pisca i novinara, pa nabroje tu i Avaz. Dnevni avaz koji se u zadnje vrijeme obračunava isključivo sa Bošnjacima, koji podmeće Armiji RBiH terorizam, koji proganja tkz. vehabije, dok Ravnogorski četnički pokret dobija dotacije za svoje djelovanje, u kojem se ministar “sigurnosti” ne sklanja sa naslovnice cijeli dan zato što kaže da u Sudanu nema povrijeđenih grđana BiH, a koji se nije dan ranije ni oglasio dok su četnici tukli majke iz Srebrenice… i da ne nabrajam, takav Avaz je haram kupiti svakom Bošnjaku!

Šemsudin Mehmedović je jedan od rijetkih zastupnika u Parlamentu BiH, koji je hrabar i pokušava nešto uraditi, pa je bilo za očekivati da to plati glavom ili slobodom. On je neki dan Tužilaštvu BiH ponudio nedvosmislene dokaze da je čelni čovjek SIPA-e, Petar Zubac, ubica nedužnog čovjeka i danas se trebao pojaviti u tužilaštvu kao svjedok.

Ni sad ne trebaju velike škole kako bi se vidjelo da je Zubac iskoristio svoj položaj i mimo znanja tužilaštva uhapsio Mehmedovića, uz blagoslov Radončića, kojem je obračun sa svim pristalicama SDA najvažniji životni projekat, jer smatra da mu samo oni stoje na putu do trona na vlasti i potpune nedodirljivosti.

Glasnogovrnica SIPA-e Kristina Jozić je bila na velikim mukama da pojasni neke stvari na konferenciji za štampu, a svakome je, osim njoj, jasno zašto tužilaštvo nije dalo čak ni usmenu saglasnost za hapšenje, iako neki predmet sa “dokazima” koje im je dostavila Dušanka Majkić stoje u tužilaštvu od 2009. godine.

Nema nikakvih dokaza, eto zašto nije, jer bi u protivnom tužioci rizikovali odgovornost. Sad je skroz zanimljivo šta misli SIPA sa njim nakon 24 sata, koliko ga oni imaju pravo zadržavati, jer kasnije mora preći u nadležnost tužilaštva?

Genocidna tvorevina je najavila neki dan tužbu protiv Emira Suljagića, zbog, kako reče, govora koji podstiče mržnju i ugrožava Karadžićevu ostavštinu pa čak i BiH. Vladar tvorevine je, osim negiranja genocida, uz ponavljanja da će se BiH ubrzo raspasti, sasvim jasnog stava da BiH ne voli i da će raditi sve na njezinom uništenju, poznat i po tome što je rekao da mu neće suditi sudije muslimani!

Eto, njegovi policajci, od kojih je većina direktno učestovala u genocidu nad Bošnjacima, hoće tući majke iz Srebrenice, hoće hapsiti Suljagića, Mehmedovića, Amira Ahmića i ko zna ko je sljedeći na redu, uz pomoć “ministra sigurnosti” kojeg je Dodik postavio i Zlatka Lagumdžije kojeg je ucjenio sa smjenom.

Naš poznati publicista Fatmir Alispahić je u magazinu SAFF napisao da je Fahrudin Radončić “ministar četničke sigurnosti”, za što mu je zaprijećeno krivičnom prijavom. Možda se Radončić doista sa pravom ljuti i nije “ministar četničke sigurnosti”, ali ako sudimo po njegovom dosadašnjem ministrovanju, četnici se ne trebaju bojati dok je Radnočić “naš” ministar sigurnosti.
Dokle više, pitao se neki dan Šemsudin Mehmedović, dok je još bio na slobodi?!

Dokle više pitam se i ja sa zebnjom u srcu?!?

P.S. Zaista mi nije namjera bila braniti političare iz bilo koje stranke, pa ni iz SDA, jer su neki rukovodioci ove stranke uveliko kumovali tome da Radončić i Lagumdžija dobiju onoliko glasova Bosnjaka, svojim neradom, nepotizmom, kriminalom…!

981 Posjeta 2 Posjeta danas