Mladi bh. rukometaši osvjetlali obraz i plasirali se u drugi krug

mladarukomet

Prednost smo održavali, a sredinom druge polovice prvog dijela imali smo plus 5. Ipak, do kraja su Argentinci uspjeli da smanje, pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 15:13.

Rukometna reprezentacija BiH do 21 godine sa skorom od tri pobjede, jednim remijem i porazom je zaključila grupnu fazu takmičenja na SP koje se održava u BiH. Zmajevi su večeras u Zetri pred oko 6.000 gledalaca savladali Argentinu sa 30:25 i tako obezbijedili drugo mjesto u grupi C. Našli smo se odmah iza Slovenije, a ispred Mađarske i Argentine. U osmini finala ćemo u ponedjeljak igrati protiv Egipta.

Izabranici Zdenka Grbavca su počeli dobro i u ranoj fazi meča smo imali plus tri. Prednost smo održavali, a sredinom druge polovice prvog dijela imali smo plus 5. Ipak, do kraja su Argentinci uspjeli da smanje, pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 15:13.

Argentinci su početkom drugog dijela spustili na minus 1, ali nas je u igri držao Dejan Malinović koji je zabio prva tri gola za naš tim. Od tada su stvari mnogo bolej krenule, pa smo u 46. minuti imali ponovo četiri razlike (23:19). Do kraja smo održavali prednost u nekim trenucima smo otišli na plus 6, ali su Argentinci tri minute prije kraja prišli na 27:25. Ipak, na kraju smo slavili sa 30:25.
 
Najefikasniji u našim redovima su bili Elmir Građan sa sedam golova, a Dejan Malinović je dodao 6. Ponovo je sjajan bio golman Denis Serdarević sa 12 odbrana. Ereš je zabio četiri, a Ereš tri gola.

(SCsport.ba)

738 Posjeta 1 Posjeta danas