ERVIN HLADNIK MILHARČIĆ:U BiH sam shvatio da su priče o pobjedi dobra nad zlom samo bajke

ervin

-Rat u Bosni i Hercegovini  me je formirao.Prije toga nisam imao pojma šta su realni parametri funkcioniranja svijeta.U Bosni i Hercegovini  sam razumio šta je država i da ti ona treba.Kad je nemaš,onda od Vrela Bune do Tuzle imaš 40 kontrolnih tačaka i na svakoj te mogu ubiti.

Shvatio sam da postoji dobro i zlo i da je moje mjesto uz dobro!Shvatio sam i da dječije priče o pobjedi dobra nad zlom jesu samo bajke.
Gledao sam kako zlo pobjeđuje,kako je Bosna i Hercegovina sama i osuđena na predaju,kako nema nikoga da joj pomaže.Ujedinjene nacije su priznale Bosnu i Hercegovinu i odmah prekršile svoju Povelju uskrativši joj pravo na odbranu.A u Povelji jasno stoji da svaka zemlja ima pravo da se brani i da joj to niko ne može uskratiti.UN je to Bosni uskratio!
Ono što me raduje je da se Bošnjaci i Bosanci nisu predali!Sve je upućivalo na to da je predaja jedina opcija.Ali oni nisu pristali na to.
Srbi su imali Srbiju,Hrvati Hrvatsku,Bošnjaci nikog i-nisu se predali.To šalje moćnu poruku generacijama-kaže naš sagovornik.

684 Posjeta 1 Posjeta danas