Sušić objavio spisak: Jedan debitant za dvije odlučujuće utakmice

susicsa

Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je danas spisak od 23 igrača na koja će računati u predstojećim, odlučujućim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“.

Jedini debitant na popisu najboljih bh. igrača je Zoran Kvržić iz NK Rijeke.

U mečevima sa Lihtenštajnom, 11. oktobra u Zenici i protiv Litvanije četiri dana kasnije u Kaunasu Sušić će računati na sljedeće igrače: Asmir Begović (Stoke), Asmir Avdukić (Borac Banja Luka), Jasmin Fejzić (Aalen) – golmani, Emir Spahić (Bayer), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Toni Šunjić (Zorya), Ervin Zukanović (Gent), Boris Pandža (Gornik Zabrze), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Adnan Zahirović (Bochum), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kayseri Erciyesspor), Miralem Pjanić (Roma), Miroslav Stevanović (Elche), Izet Hajrović (Grasshopper), Avdija Vršajević (Hajduk), Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe), Zoran Kvržić (Rijeka), Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Manchester City) i Edin Višća (Istanbul BB).

„Treba se najozbiljnije pripremiti i ozbiljno ući u utakmicu sa Lihtenštajnom. Oni imaju već jedno iskustvo igranja sa nama, kada su počeli otvoreno i primili osam golova i vjerovatno će sada doći sa ciljem da ne prime puno golova. To znači da će igrati zatvorenije i da će nama trebati vremena da postignemo prvi gol. Igrači su svjesni da se ni jedan protivnik ne smije podcijeniti i ne treba razmišljati o drugoj utakmici dok se ova ne završi“, istakao je Sušić.

Okupljanje igrača Sušić je zakazao za 7. oktobra u hotelu „Hercegovina“ na Ilidži.

800 Posjeta 1 Posjeta danas