Zmajevi odletjeli u Litvaniju po karte za Brazil

litvbrazil

U dobrom raspoloženju i uvjereni u uspjeh i pobjedu u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, bh. nogometni reprezentativci otputovali su u Kaunas, gdje će se sutra sastati s Litvanijom.

Sa putovanja kroz sedam država: Od Sarajeva do Kaunasa svi navijaju za Zmajeve
Severina dobila Džekin dres sa potpisima svih reprezentativaca
Katsouranis: Grčka je spremna na baraž ukoliko BiH pobijedi Litvaniju
Počela invazija na Kaunas, Zmajevi će imati fantastičnu podršku
Slišković za Klix: Pobijedit ćemo, Litvanija nije u rangu Portugala ili Francuske
Zmajevi sutra putuju po historijski uspjeh, ohrabrimo ih lijepim ispraćajem
Zmajeve, predvođene Safetom Sušićem, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, ispratila je grupa najvjernijih navijača. Nogometaši su, tako, u pozitivnom ozračju otišli da savladaju posljednju prepreku na putu za Brazil.

Selektor Sušić je kazao kako je za njega najvažnije da su igrači dobro od prethodne utakmice i da nema povrijeđenih i suspendovanih.

“Izaći ćemo sa najjačim sastavom. Optimista sam i nisam opterećen, ali sam siguran da će sutra biti težak dan, jer tada vrijeme sporo prolazi i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu”, rekao je popularni Pape novinarima.

I prvi golman Zmajeva Asmir Begović je svjestan da u Kaunasu neće biti lako.

“Ali, sa našim kvalitetom možemo uspjeti. Litvanija u ovaj meč ulazi rasterećena, jer nemaju šta izgubiti, međutim, mi moramo nametnuti svoju igru”, rekao je reprezentativni golman.

Istaknuo je da će nam od velike pomoći biti navijači te očekuje da u Kaunasu budemo kao na domaćem terenu.

“Znamo šta nas čeka i šta je u igri, kao i da će čitava država gledati utakmicu. Pritiska ima, međutim, mi smo na to navikli i vjerujem da nećemo imati problema”, naglasio je Miralem Pjanić, dok je Boris Pandža dodao da su svi igrači svjesni značaja utakmice.

“Idemo da pobijedimo i osiguramo mjesto u Brazilu”, naglasio je stoper.

Podsjetimo, Zmajevi sutra od 19:00 sati (prijenos na Face TV) igraju posljednju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo. Ukoliko pobijede, reprezentativci BiH će se naći na Mundijalu naredne godine, prvom velikom nogometnom takmičenju od osamostaljenja BiH.

780 Posjeta 3 Posjeta danas