Begović uoči žrijeba: Koga god da izvučemo biće teško, ali u Brazil idemo bez pritiska

golbegovic

 

U Brazil idemo bez pritiska. To bi prema mom mišljenju trebala biti naša prednost, jer možemo izaći i odigrati najbolje što znamo i pokazati svima koliko možemo. Vjerujem da imamo dobar i kvalitetan tim i da možemo igrati ravnopravno protiv bilo kojeg protivnika na svijetu, izjavio je golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović u razgovoru za Agenciju Fena.

 

Begović vjeruje da BiH na svjetskom prvenstvu, koje se održava u Brazilu u junu i julu sljedeće godine, može proći grupnu fazu takmičenja, ali naglašava da ne treba stavljati prevelika očekivanja pred sebe.

– Trebamo ići postepeno, utakmicu po utakmicu, i ne stavljati prevelika očekivanja pred sebe. Ali, također, mi bismo trebali ići u Brazil s pozitivnim razmišljanjem i igrati najbolje što znamo; ako stvari krenu kako  vjerujem da hoće, onda možemo i do drugog kruga – kazao je Begović i dodao da s nestrpljenjem očekuje da sazna imena protivnika na SP-u.

Izvlačenje grupa SP-a bit će obavljeno u petak.

– Moram priznati da sam uzbuđen zbog izvlačenja, ali pretpostavljam da smo svi. Jako se radujem svemu što slijedi. Iskreno mislim da će na SP-u svaki protivnik biti težak, tako da koga god dobijemo čeka nas veliki posao. Svaki protivnik će donijeti potpuno novi izazov za nas i  jednostavno se radujem da smo unutra, i uzbuđen sam što ćemo konačno doznati protivnike – kazao je.

Smatra da je posljednja prijateljska utakmica s Argentinom bila istinski test za reprezentaciju BiH. Navodi da ekipa iz poraza mora izvući pouku i nastojati da na prvenstvu ne ponovi iste greške.

– Ta utakmica pokazala nam je kalibar timova koji će nam se suprotstaviti na SP-u i mislim da nam je ovo zaista trebalo. Moramo iz ovoga izvući pouke da bismo bili bolji i jednostavno se pobrinuti da ne ponovimo iste greške. Samopouzdanje nam je ostalo na nivou, i dalje vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti, i ne vjerujem da će ovaj poraz imati neki veći utjecaj na ekipu – kazao je Begović.

On je i u toj utakmici pokazao vrhunski kvalitet, a jedan je od najtraženijih golmana u Engleskoj. Otočki mediji pišu da su za njegove usluge zainterersirani najveći klubovi, a među posljednjima se pominjao Manchester City. No, Begović navodi da je zadovoljan u Stokeu.

– Do sada nije bilo nikakvog kontakta od bilo kojeg kluba. Zadovoljan sam svojom sadašnjom pozicijom i igranjem u Stokeu. Uživam u svom poslu i fokusiran sam da radim na sebi i napredujem. Naravno, lijepo je čuti pozitivne riječi i to mi daje dodatnu motivaciju da dodatno napredujem i nastavim raditi – kazao je Begović u razgovoru za Fenu.

 

671 Posjeta 1 Posjeta danas