Ministar godine po ukusima velikosrba je Fahrudin Radončić

MINISTARGODINEVELIKOSRPSKI

Banjalučke Nezavisne novine svake godine dodjeljuju nagradu „ Ličnost godine”. Iza ove manifestacije stoji politički vrh Republike Srpske. U skladu sa tim, nagrade, uglavnom, dobivaju oni koji su zadovoljili interese (veliko)srpske politike u Bosni i Hercegovini. Takav odnos u nagrađivanju Nezavisne novine posebno prakticiraju kada su u pitanju Bošnjaci. Posljednje četiri godine Nezavisne novine, iz reda Bošnjaka, najviše cijene doprinos ministara sigurnosti BiH. Jednostavno rečeno, Milorad Dodik je prezadovoljan radom bošnjačkih ministara sigurnosti. Sa njima na čelu on može nesmetano i potpuno sigurno rušiti Bosnu i Hercegovinu. Nagrada Nezavisnih novina za najboljeg ministra u BiH za 2010. i 2011.godinu pripala je Sadiku Ahmetoviću, ministru koji je Milorada Dodika volio zvati „šefe”. Kada je u pitanju nagrada za 2010.godinu Sadik Ahmetović je pobijedio u izboru jer je fenomenalno odradio napad na Gornu Maoču sa oko hiljadu specijalaca. Kao što smo već naveli, Sadik Ahmetović je bio najbolji ministar u Vijeću ministara BiH i u 2011.godini. Znamo da je Sadik Ahmetović i u toj godini odlično služio politici Milorada Dodika. Malo je nedostajalo da i prošle godine Ahmetović dobije nagradu najboljeg ministra, nedostajalo mu je samo nekoliko dana. Na njegovu žalost, Milorad Dodik i velikosrpska politika krajem novembra prošle godine našli su boljeg, pouzdanijeg i vjernijeg ministra sigurnosti. Naravno, riječ je o Fahrudinu Radončiću. Od novembra prošle godine do danas ministar Radončić je radio punom parom. Udarnički je prebacio sve zadate norme. Vjerujemo da je nadmašio sva očekivanja Banja Luke i Beograda. I naravno, na kraju dolazi zahvala u vidu nagrade za najboljeg ministra u BiH. Prisjetimo se kako je Fahrudin Radončić tokom ove godine uporno skrivao tragove četničkih paravojnih formacija po BiH. Radončić je sa svojim saradnicima pokrenuo opasnu kampanju protiv rahmetli Alije Izetbegovića. Znamo kako je u kamere srpskih medija u Banja Luci danima pričao kako je Alija Izetbegović sa saradnicima još ratne 92.godine u Sarajevu osnovao terorističke organizacije i kako te terorističke organizacije i danas postoje. Smišljeno je danima širio laži da su Bošnjaci tokom agresije na BiH u Sarajevu ubijali srpske civile i međunarodne predstavnike a onda za sve to optuživali srpske snage koje su držale u okruženju Sarajevo. Laži koje je iznosio Fahrudin Radončić o ratnim danima u Sarajevu ne bi mogao smisliti čak ni Radovan Karadžić. Fahrudin Radončić se na posebno monstruozan način ismijavao sa rahmetli Halidom Izetbegović, ženom Alije i majkom Bakira Izetbegovića. Način na koji je Radončić ismijavao Halidu Izetbegović osudili su čak i poznati islamofobični likovi iz sarajevskih medija i intelektualnih krugova.

Ne treba zaboraviti ni to kako su mediji iz Banja Luke u Fahrudin Radončić dobro izveli akciju navođenja i iskorištavanja Bilala Bosnića i Nusreta Imamovića. Najbolji primjer, kao dokaz za izrečeno, je tribina koju su održali Bilal Bosnić i Nusret Imamović u Tuzli. Prvo su banjalučki mediji danima puštali Bosnićeve hutbe u kojima on najavljuje traženje harača od Srba i Hrvata. Tako su do maksimuma podigli tenzije prije održavanja najavljene tribine o demokratiji i Šerijatu u Tuzli. Dva dana prije održavanja spomenute tribine Fahrudin Radončić je preko banjalučkih medija poručio da Bosnić i Imamović imaju pravo održati tribinu u Tuzli. Nekoliko dana nako održane tribine, Fahrudin Radončić je putem RTRS-a iskoristio poruke sa tribine da upozori na opazne vehabije u BiH.

Takozvane vehabije su stalna tema Fahrudina Radončića. Od kako se Radončić pojavio u ministarskoj fotelji lajavi Dževad Galijašević se skoro potpuno povukao iz javnosti. A kako i ne bi, kada čak ni on onakav lajav ne može smisliti toliko laži o tzv. vehabijama kao Dnevni avaz i ministar sigurnosti.

Na listu prosrpskih aktivnosti u ovoj godini treba uvrstiti i vođenje kampanje protiv muftije Muamera Zukorlića. BiH nema nikakve koristi od vođenja bilo kakve kampanje protiv muftije Zukorlića. Jasno je da je za takvu vrstu aktivnosti jedino zainteresiran Beograd. Na kraju navodimo aktuelnu kampanju koju Fahrudin Radončić vodi protiv arapskih investitora i turista. I u ovom dijelu Radončić je radio onako kako je Milorad Dodik pričao. Odnosno, Dodik je zagalamio što dolaze Arapi a Fahrudin Radončić je uzeo batine vlasti i počeo „ mlatiti po Arapima”. Ima tu još dosta zanimljivih pokazatelja da je Fahrudin Radončić radio, ali i „ pošteno” zaradio (veliko) srpsku nagradu za najboljeg ministra godine.

Pred nama je još jedna godina u kojoj će Fahrudin Radončić vjerovatno biti ministar sigurnosti. Ne treba sumnjati da će Fahrudin Radončić i narednu godinu prebacivati normu zadovojavanja velikosrpskih uslova za nagradu godine.

1015 Posjeta 1 Posjeta danas