Hoce li premijer Tuzlanskog kantona biti peder/lezbejka?

pederi

Prije nekoliko dana Plenum gradana Tuzlanskog kantona u javnost je plasirao prijedlog da srpska politicarka iz Banja Luke, Svetlana Cenic bude novi premijer Vlade TK. Ovaj prijedlog šokirao je sve normalne ljude u Federaciji BiH. Ovakav prijedlog kadrovskog rješenja buduce Vlade Tuzlanskog kantona natjerao je mnoge da se upitaju ko su ti ljudi, koji šire tako besmislene ideje iz Plenuma gradana Tuzla.

Sinoc su na FACE TV, kao predstavnici Plenuma gradana Tuzlanskog kantona, gostovali Damir Arsenijevic i Šejla Šehabovic. Konacno smo imali priliku vidjeti lica predlagaca besmislenih kadrovskih rješenja. Senad Hadžifejzovic je Šejlu Šehabovic predstavio kao poznatu književnicu, a Arsenijevica kao doktora engleske književnosti. Medutim, prilikom predstavljanja prvih ljudi Plenuma gradana Tuzlanskog kantona Hadžifejzovic je propustio da kaže da su njegovi gosti, prije svega, angažirani medunarodni aktivisti lojalni feministicko – homoseksualnim ideologijama. Šejla Šehabovic je feministkinja sklona homoseksualnom društvenom aktivizmu. Njene zbirke lezbijskih kratkih prica veoma su popularne medu domacim i evropskim pederima. Šejla Šehabovic živi u Tuzli i Budimpešti. Posebno je popularna u pederskim krugovima u Poljskoj. Drugo lice Plenuma gradana TK Damir Arsenijevic je odškolovani strucnjak za pederizam. On je završio gej i lezbijske i queer studije na programu MA Rodnog studija u Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije u Sarajevu. Za ljude kao što su Šejla i Damir ekonomija i socijalni problemi gradana su u drugom planu. Pitamo se kako se dogodilo da se Šejla Šehabovic i Damir Arsenijevic proguraju na celo Plenuma gradana TK? Za sada nemamo odgovor na to pitanje, osim da primjecujemo da su aktivisti agresivnih ateistickih, pederskih i slicnih udruženja veoma angažirani na zauzimanju vodecih pozicija u plenumima gradana.

Jedan fotograf proteklih dana ovjekovjecio je zanimljiv transparent u rukama starije žene na protestima u Tuzli. Na tom transparentu pisalo je „ Religija u crkve i džamije”. Zanimljiv zahtjev na protestima siromašnih i obespravljenih radnika.
 Naravno, ovakvi transparenti nisu slucajni, kao što ni Šejla i Damir nisu slucajno dospjeli na celo Plenuma gradana TK. Hocemo li uskoro vidjeti transparente „ religija u crkve i džamije, a pederi na ulicne parade”?. Sve je moguce, pa i to da sa ovakvim plenumašima buduci premijer Tuzlanskog kantona bude peder, odnosno lezbejka!

1089 Posjeta 1 Posjeta danas