Ne uljepšava proljeće samo stvari izvana, nego i dušu u nama

proljece

Proljeće je kao i ponedjeljak . Početak u kojem planiramo uraditi sve ono što smo tijekom devedeset zimskih dana planirali. Ukoliko niste poljoprivrednici i posao vam ne ovisi o proljetnim vremenskim prognozama, većina vaših planova će se sigurno izjaloviti. U svakom slučaju ljepota dolaska proljeća i tromjesečnog trajanja nikoga neće zaobići.

Osim prekrasnog vizualnoga doživljaja, proljeće će nuditi i sočne, zdrave plodove. Kuke i šparoge možete jesti i sirove uživajući u okolnom pejzažu u kojem se otvaraju prvi pupoljci trešanja. Po njima se može točno odrediti sa koje strane ih obasjava Sunce. Na toj strani su već gusti snježni, bijeli cvjetovi. Čini mi se da se slika mijenja iz trena u tren. Svako malo neki novi cvjetić otvori svoje latice i kao da ti se veselo smije. Za manje od mjesec dana će se pretvoriti u sočne trešnje, pa višnje i sve tako do kasne jeseni priroda će nas obasipati sočnim plodovima začetim u rano proljeće.

Ovih dana mi smo na samom početku prirodne čarolije. Baš smo sretni. Ali sve je to divno opisala Simona u svojoj slikovnici „PROLJEĆE“. U njoj ima poruka za svakog. Evo jedne za nas odrasle:“Ne uljepšava proljeće samo stvari izvana, nego i dušu u nama, kiti je cvijećem i toplinom te budi u nama ono najbolje i najljepše.“

(Ljportal)

1918 Posjeta 1 Posjeta danas